U tridesetima ste i muče vas prvi znaci starenja? Imamo dobru vijest za vas! Najnovije istraživanje pokazalo je da se više od pedeset posto žena osjeća najljepšima upravo u tridesetima!

Ponekad ste tjeskobni, jer ste prešli tridesetu i primjećujete prve znake starenja. Tu su male borice od smijeha, uočili ste početak nazolabijalnih bora i sa sve većom pažnjom pratite najnovija dostignuća kozmetičke industrije.

Razlozi ljepoti žena koje su prešle tridesetu leže u aktivnom ljubavnom životu i zdravoj prehrani, ali i samopouzdanju koje dolazi s godinama i iskustvom.

No, ne bojte se! Imamo za vas dobru vijest! Prema najnovijim istraživanjima, više od polovice žena osjeća se najljepšima kada prevali 32. godinu.

U istraživanju je sudjelovalo nešto više od tisuću i petsto britanskih žena od kojih je čak 32 posto izjavilo kako su u toj dobi osjetile rast samopouzdanja te osjetnu promjenu privlačnosti.

No, to nije kraj. Jedna petina žena u dobi između 40 i 50 godina izjavilo je kako su se osjećale i same sebi bile najljepšima u četrdesetima, što je u potpunoj kontradikciji sa standardima ljepote prema kojima su dvadesete vrhunac ženske ljepote!


Razlozi takvom raspoloženju žena koje su prešle tridesetu leže u aktivnom ljubavnom životu i zdravoj prehrani, ali i samopouzdanju koje dolazi s godinama i iskustvom.

Dobri primjeri za to su Sophie Dahl, Sarah Michele Gellar i Liv Tyler, glumice koje su prešle tridesetu i koje još uvijek izgledaju jednako lijepo i svježe kao i u dvadesetima.

Psihologinja dr Sandra Wheatly potvrdila je kako takva ljepota prozlazi iz iskustva iz sampouzdanja rekavši kako pokazivanje ljepote nije samo izgled kože, već i način na koji žena zrači.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju