Kada bismo morali nabrojati tri najvažnija ženska odjevna predmeta, među njima bi se obavezno našle i traperice.

Gotovo da nema ženskog ormara bez barem jednog para ovih hlača, a u većini zapravo i dominiraju. Volimo i nosimo sve modele - od nezaobilaznih "skinny" traperica do trenutno vrlo popularnih vrećastih krojeva.

Iako su modeli u prepoznatljivim plavim nijansama najpopularniji i vizualno ih najviše povezujemo s ovim tipom hlača, traperice su odavno dostupne u svim bojama - uključujući i bijelu.

U 50-ima i 60-ima, mnoge škole zabranjivale su nošenje plavih traperica jer su ih smatrali previše ležernim za učionice. Učenici su pronašli način da zaobiđu ovu zabranu tako što su izbjeljivali traperice, opisala je Tracey Panek iz brenda Levi Strauss & Co. nastanak prvih bijelih modela za Wall Street Journal.

Iz pomalo buntovnog komada ubrzo su prerasle u neizostavni dio garderobe bogatih dama - legendarna američka prva dama Jacqueline Onassis obožavala ih je nositi na ljetovanjima i krstarenjima.

Upravo su se zato dugo smatrale isključivo ležernim ljetnim odjevnim komadom kojem nema mjesta u zimskim kombinacijama. Naravno, i to se u međuvremenu promijenilo, a koliko dobro bijele traperice mogu izgledati u zimskim kombinacijama pokazala nam je urednica i spisateljica Zora Bjelousov.

Ne samo da je dokazala da su i one zimski komad, nego je potvrdila da mogu biti i damski komad uz pravilan stajling. Lijepa Zora kombinirala ih je s dolčevitom nježne lila nijanse i svevremenskim bež kaputom. Kontrast je postigla odabirom crnim nabranih čizama i remena u istoj boji, a ostatak dodataka (lila beretka i bež torba) podudarao se s osnovnom paletom boja.

Ležerno elegantna, lijepa i nosiva kombinacija za čistu street style peticu.

Damsko street style izdanje Zore Bjelousov Damsko street style izdanje Zore Bjelousov (Foto: Slaven Janđel)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju