U jeku je sezona nošenja tenisica. Za koji tjedan vjerojatno ćemo se već lagano prebacivati u sandale i ostalu otvorenu obuću, ali do prvih dana ljeta tenisice će i dalje premoćno vladati street style kombinacijama.

Galerija Tenisice brenda Veja na zadarskoj špici Mlada dama sa zadarske špice u tenisicama francuskog brenda Veja Catherine Middleton u tenisicama Esplar brenda Veja +1 Tenisice Esplar brenda Veja

Na zadarskoj špici uočili smo i jedne tenisice koje se posljednjih godina nalaze visoko na listama najpopularnijih modela. U pitanju su tenisice brenda Veja, prepoznatljive po istaknutom logu u obliku slova V koji se nalazi na vanjskoj strani.

Mlada dama sa zadarske špice u tenisicama francuskog brenda Veja Mlada dama sa zadarske špice u tenisicama francuskog brenda Veja (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Ovaj francuski brend osnovan je 2005. godine kao prvi u potpunosti održivi brend tenisica. Za proizvodnju svojih modela upotrebljavaju organski pamuk iz Brazila i Perua, koji već 15 godina nabavljaju direktno od malih lokalnih proizvođača, a potplate izrađuju od takozvane divlje gume koja raste na drveću u Amazoni te reciklirane gume.

Tenisice brenda Veja na zadarskoj špici Tenisice brenda Veja na zadarskoj špici (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Interes za njihovim tenisicama naglo je narastao u listopadu 2018. godine, kada ih je Meghan Markle nosila na kraljevskoj turneji u Australiji. Samo mjesec dana kasnije suosnivač brenda Sebastian Kopp sjedio je na terasi jednog losanđeleskog kafića sa svojim prijateljem i shvatio koliko su postale popularne. Svakih 30 sekundi pored nas je prošao netko u našim tenisicama, kazao je Kopp.

Odlučili smo raditi tenisice jer je to proizvod koji simbolizira našu generaciju i našu eru. Također se kroz njihovu proizvodnju, širenje i upotrebu kristaliziraju najveće mane globalizacije. Cilj našeg dizajnerskog studija jednostavan je - stvoriti tenisice koje će izdržati test vremena. Volimo dizajnirati tenisice koje ćemo ponosno nositi i za 10 godina. Svakom koraku u proizvodnji posvećujemo veliku pažnju, ističu Kopp i drugi suosnivač François-Ghislain Morillion.

Tenisice Esplar brenda Veja Tenisice Esplar brenda Veja (Foto: Veja)

Nije dugo trebalo da njihovi modeli postanu popularni i u našoj zemlji, pa ih sada sve češće viđamo u street style kombinacijama. Mlada dama sa zadarske špice za sebe je odabrala model pod nazivom Esplar u bijeloj boji i s crnim logom.

Isti model, ali sa zlatnim logom svojevremeno je nosila i vojvotkinja od Cambridgea.

Catherine Middleton u tenisicama Esplar brenda Veja Catherine Middleton u tenisicama Esplar brenda Veja (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju