Gležnjače su nekada bile rezervirane isključivo za jesensko i zimsko razdoblje, ali otkada su dobile svoju ljetnu varijantu, nose se tijekom cijele godine.

Galerija

Popularni model sandale s otvorenim prstima i(li) petom koji seže do gležnja često je napravljen od rupičastog materijala pa tako dopušta stopalima da dišu i na visokim temperaturama, što ne bi bilo moguće u klasičnoj gležnjači.

Iako vizualno podsjećaju na niske čizmice, nogama daju osjećaj udobnosti kakav imaju sandale i upravo su zato toliko tražene u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Badgley Mischka, 506 kuna
Badgley Mischka, 506 kuna (Foto: Nordstrom)

Žene posebno vole modele s visokom potpeticom koje kombiniraju uz sve odjevne komade, od traperica i prozračnih ljetnih širokih hlača do suknji i haljina. Za dnevne prigode birajte varijante u neutralnim bojama poput crne, smeđe ili sive, a za večernje izlaske posegnite za modelima ukrađenim šljokicama ili blještavim aplikacijama.

Istražili smo ponudu ljetnih gležnjača na webshopovima raznih modnih brendova i pronašli za vas 15 modela koje možete razgledati u našoj galeriji.

Ego, 14.99 funti (125 kuna)
Ego, 14.99 funti (125 kuna) (Foto: Ego)

POGLEDAJTE I:

Kakve ljepotice! 20 štikli o kojima žene sanjaju