LJETO U MSU već je šest godina prepoznato kao najkvalitetnije i najpopularnije multimedijsko ljetno događanje ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, već po ocjeni kritičara i u ovom dijelu Europe te po ocjeni struke, medija i publike predstavlja jedan od najboljih kulturnih i multimedijskih festivala, a do sada ga je posjetilo više od 35 tisuća posjetitelja.

U novoj sezoni LJETA U MSU očekuju vas četiri nezaboravna koncerta na atraktivnim lokacijama – garaži MSU i na platou kod tobogana Muzeja suvremene umjetnosti! Jedinstveni multimedijalni program već sedmo ljeto zaredom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu čak "4 u 1": glazba, film, izložbe i performansi.

Dakle, za cijenu jedne karte čak četiri umjetnička događaja!

Sav prihod od koncerta LADO Electra ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u potresu u Zagrebu

Ove godina na najposebniju ljetnu pozornicu u gradu dolaze sve sami vrhunski izvođači regije. Sezonu 27. 6. otvaraju LADO Electro - nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalog, elektro i etno poetike, a nakon njih jedna od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni - Tamara Obrovac koja je ove godine nominirana za čak tri Porina, nastupit će 4. 7. uz vrhunskog jazz pijanista Matiju Dedića i genijalnog bubnjara Krunu Levačića.

Frontmen jednog od naših najpopularnijih bendova Hladnog piva i jedan od najznačajnih autora regije Mile Kekin nastupa 11. 7., a sezonu ćemo zaokružiti 18. 7. koncertom najboljeg repera i hip-hop tekstopisca regije - Ede Maajke.

Kroz spoj glazbe, filma, te vizualne i izvedbene umjetnosti program Ljeto u MSU nastoji se približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti, a koji će omogućiti približavanje suvremene umjetnosti i kulture što široj publici.

U sklopu Ljeta u MSU, uz 4 sjajna koncerta ponajboljih izvođača regije, po cijeni jedne ulaznice, ove godine moći ćete posjetiti i izložbu "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", veliku multimedijsku izložbu posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine.

Jedinstven multimedijski program uključivat će četvrtu godinu za redom umjetničke akcije i performanse šestero umjetnica i umjetnika koji će se održavati u različitim prostorima Muzeja prije samih koncerata. Umjetničke izvedbe razlikovat će se u mediju i izričaju, stvarajući nove dimenzije doživljajnog iskustva zainteresiranih posjetitelja. Kao što se pokazalo i proteklih godina, spoj suvremene umjetnosti i pop kulture pobudio je širok interes kod publike te im omogućava da u sklopu jednog posjeta Muzeju upoznaju široki raspon različitih umjetničkih formi. Autorice i autori koji će sudjelovati u programu umjetničkih akcija i performansa ove godine su: Tin Dožić, Dejan Gotić, Ivan Mesek, Mersiha Mesihović, Petra Mrša i Sonja Pregrad.

Slika nije dostupna 14. Festival tolerancije: 12 snažnih i originalnih filmova bit će prikazano na Bundeku

Već tradicionalno, nova sezona Ljeta u MSU uključivat će projekcije najboljih dokumentarnih filmova sezone MSU kina - Best of Metropolis. Na repertoaru su dokumentarni biografski film Tusta, švedski dokumentarni film Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom, o dramatičnom životu i nasljeđu autora trilogije Millennium, biografski dokumentarni Diego Maradona, te makedonski dokumentarni Medena zemlja.

Projekcije će se prikazivati subotama prije početka koncerta u dvorani Gorgona MSU-a u 19 sati. Podsjećamo da je broj mjesta u dvorani ograničen pa se dvorana popunjava prema dolasku posjetitelja.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2020 možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati. Cijena ulaznice je 79 kuna za koncerte Tamare Obrovac, Mile Kekina i Ede Maajke, a za LADO Electro 30 kuna (posjetitelji mogu donirati i više), a sav prihod od ovog koncerta ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u nedavnom potresu u Zagrebu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju