Brak je životna faza u kojoj muškarac i žena započinju novo, jače i intimnije razdoblje života. Iako žene o tom činu sanjaju od malena, muškarcima takva pomisao može izazvati strah, nervozu i tremu. istraživanje provedeno na uzorku oženjenih muškaraca otkrilo je kako većina pripadnika jačeg spola ima vrlo slične strahove o braku, a mi vam otkrivamo koje


1. Bojim se da ćemo voditi ljubav na kapaljku

Pomanjkanje seksa i gubitak seksualnog apetita muškarcima je najveći strah. No seks nema nikakve veze s brakom kao takvim, a jedini način da održavate kvalitetu seksualnog života je, naravno, da vodite ljubav.

Svaka duga veza, bila ona ozakonjena ili ne ima uspona i padova za što je najviše zaslužan užurban način života, a jedino rješenje problema je održavanje strasti. Imajte na umu kako seks oslobađa od stresa, pojačava cirkulaciju i oslobađa hormon sreće.

2. Što ako naletimo na nepremostive životne prepreke?
Život je prepun prepreka. Bolest, smrtni slučaj u obitelji ili financijski šokovi samo su neki od problema koji mogu 'uzdrmati' stabilnu vezu.

No upravo u tim stvarima većina partnera postaje bliskija i iskrenija, a njihova veza jača. Ako zajedno 'pregrmite' male nedaće, zajedno ste spremni i za one puno veće.

3. Što kao prestanemo biti privlačni jedno drugom?
Kako u vezama, tako i u životu općenito sve je moguće. No kada muškarac odabere ženu s kojom želi provesti ostatak života, to nije slučajna i mala stvar.

Želite li biti sigurni da će ona mala iskra privlačnosti titrati još dugo, u vezu treba uložiti malo truda. Povremeni komplimenti kao i organizirani topli trenuci prepuni strasti vezi daju dinamiku koja je itekako važna.

4. Što ako zapravo nismo srodne duše?
Izraz 'srodne duše' zapravo je samo pojam s filmskog platna, posebno ako ste ga izgovorili s nekoliko različitih partnera. Nitko od nas nije osuđen na samo jednu osobu s kojom može biti sretan. Tijekom života ćemo upoznati mnogo kvalitetnih ljudi s kojima imamo puno zajedničkih točaka.

Među njima će se naći i osoba s kojom želite provesti život. No to ne znači da će u vašoj vezi uvijek cvjetati ruže već da pored sebe imate osobu na koju možete računati u dobrim i lošim trenucima.

4. Što kao ispadne da smo dva potpuno različita svijeta?
Brak je drugi korak u vezi. Prvi korak pak čini faza upoznavanja u kojoj partneri uživaju u zajedničkom društvu te malo po malo počinju otvarati svoju dušu dragoj osobi.

Upravo tijekom te faze muškarac i žena otkrivaju svoje planove, želje i životne ciljeve što znači da je brak kao takav samo nastavak prirodnog slijeda. Otvoreni i iskreni razgovori jedini su način da u potpunosti upoznate osobu i shvatite što ona misli i osjeća.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju