Jedna od stavki o kojoj svakako treba dobro razmisliti kod organizacije vjenčanja je odabir fotografa ili foto studio koji će ovjekovječiti vaš dan iz snova. Fotografije i video uspomene su te koje će vam, svaki puta kada ih pogledate izmamiti osmijeh i lijepa sjećanja, pa provjerite što sve trebate znati prije nego stanete pred objektiv i koji to novi trend u fotografiranju osvaja mladence

1. Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je odabir fotografa ili foto studija kojeg ćete angažirati. Svakako provjerite je li to registrirani studio kako bi bili sigurni da će posao biti obavljen profesionalno.

'Fotografa je najbolje odabrati barem 6 mjeseci prije vjenčanja, a bez obzira na preporuke koju ste dobili najbolje je posjetiti nekoliko mjesta te usporediti cijenu i kvalitetu i tek onda donijeti konačnu odluku', naglašavaju Hrvoje Đuranec i Jurica Kuštre iz studija Fidelis.

2. Prije dogovora s fotografom zajedno s partnerom razmislite što želite, koji stil fotografija vam se sviđa i postoje li posebna mjesta na kojima bi se voljeli slikati.

'Želimo čuti što mladenci žele kako bi se prilagodili njihovim željama i ispunili ih, zato smo i tu', naglašava Jurica Kuštre.

3. Bez obzira odlučite li se fotografirati na dan vjenčanja, ili u dogovoru s fotografom to odlučite učiniti na dan po izboru bitna je spontanost. Pozirati pred objektivom nije uvijek jednostavno i lako pa je potrebno neko vrijeme da se sprijateljite s kamerom, a upravo je to garancija odbrih fotografija.

Razmislite i o lokacijama na kojim bi se voljeli fotografirati pa će vam to pomoći u odluci hoćete li se fotografirati na dan vjenčanja ili pak dan po izboru.

 4. Svaka mladenka poželjet će i vrijeme rezervirano za žensko druženje na dan vjenčanja. Pripreme, odijevanje vjenčanice i oproštaj od djevojačkog života također su trenuci koje ćete htjeti zabilježiti. 'Organizirajte svoj dan vjenčanja tako da za opuštene trenutke u ženskom društvu rezervirate barem sat vremena i to u prostoriji koja ima dovoljno svjetlosti te je ukrašena po vašim željama i dobit ćete fotografije koje će vam posebno prirasti srcu', sigurni su u studiju Fidelis.

5. I za kraj prijedlog o kojem svakako vrijedi razmisliti, novi trend u fotografiranju vjenčanja je Photo booth, odličan način da savršenom danu date poseban začin. Radi se o foto kiosku koji se postavlja na mjestu održavanja svadbene večere, a obiluje rekvizitima i garantira urnebesnu zabavu i spontane fotografije. A iz Photo booth-a izlaze mladencima najdraže fotografije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju