Ako kod muškog lica naglašenu čeljust i šire lice smatrate nevjerojatno zavodljivim i seksi, onda i vi postajete dio statistike. Naime, najnovije istraživanje potvrđuje kako muškarcima sa spomenutim osobinama ne može odoljeti većina žena

Kada je u pitanju muško-ženska privlačnost ukusi su doista različiti, no brojna istraživanja su potvrdila kako, kada govorimo o fizičkom izgledu, točnije licu, neke poveznice ipak postoje.

Primjerice, dokazano je kako su putene usne, mali nos i naglašene jagodice kod žena pravi magnet za muškarce, no kada su u pitanju pripadnice ljepšeg spola i njihov 'ukus' za muškarce priča je ipak nešto drugačija.

>> 6 razloga zašto padamo na ćelave muškarce

Posljednje istraživanje provedeno na uzorku žena između 18 i 35 godina pokazalo je kako oblik muškog lica itekako ima utjecaja na žene. Naime, muškarci šireg lica i naglašene čeljusti bolje prolaze kod žena.

 

Ovakvim oblikom lica mogu se pohvaliti holivudski ljepotani kao što su Gerard Butler, Johnny Depp, Brad Pitt, Kellan Lutz, Kit Harington i David Beckham, a sudeći po istraživanju, ove karakteristike lica žene primijete u prve tri minute nakon upoznavanja. Znanstvenici objašnjavaju kako naglašena čeljust i vilica simboliziraju muževnost, a ženski interes opisuju kao prirodni nagonom.

No, važno je napomenuti kako se to odnosi isključivo na prvi susret jer nakon samog upoznavanja žene postaju puno kompliciranije i izbirljivije. Prvi dojam više nije presudan već na samu privlačnost i želju za idućim susretom utječe niz faktora poput ponašanja, manira i samog karaktera.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju