Leptirići u trbuhu i osmijeh koji ne silazi s lica 'posljedice' su tek započete veze, no kako bi pozitivan osjećaj potrajao što duže postoje sitnice na koje je potrebno pripaziti. Iako nam pravila za dobru vezu već izlaze na uši, nije loše provjeriti ili ponoviti ono što predlažu stručnjaci za odnose

Faza medenog mjeseca
Vrijeme koje provodite zajedno za vas je neprocjenjivo, no kako bi faza 'medenog mjeseca' potrajala što duže važno je da ne izgubite sebe. Pritom ne mislimo da ne smijete pokazati svoje osjećajte te uživati u svakom zajedničkom trenutku, no zadržite pokoju tajnu za sebe, provodite vrijeme s prijateljicama i ne odričite se stvari koje volite zbog partnera.

50-30-20

Stručnjakinja za veze Wendy Atterberry predlaže pravilo koje je nazvala 50-30-20 , 50 posto vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30 posto za prijatelje i obitelj te 20 posto za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspješan odnos u kojem će svi biti zadovoljni.

50 posto vremena potrebno je odvojiti za partnera, 30 posto za prijatelje i obitelj te 20 posto za sebe. To je formula koja će osigurati zdrav i uspješan odnos u kojem će svi biti zadovoljni



Zaboravite na SMS poruke
Prvi znaci neslaganja ne znače da vaša veza neće uspjeti, rasprave i svađe dio su svakog zdravog odnosa, no SMS poruke nisu poželjan oblik komunikacije. 'Ukoliko ste naišli na situaciju u vezi koju je potrebno raspraviti učinite to putem telefona ili u četri oka. Predstavlja li vam to problem znači da ste u odnosu s krivom osobom ili niste spremni za vezu', kaže Wendy Atterberry.

>>10 stvari koje niste znale o muškarcima

Pristanite na kompromis, no ne gubite sebe
Kompromis je sastavni dio svake dobre veze, no pritom je bitno da ostanete svoji i ne popuštate često. ' Ukoliko pristajete na sve što partner želi, radite loše temelje za buduće rasprave', tvrdi stručnjakinja.

Ne uspoređujte bivšeg i sadašnjeg partnera
'Ne pričajte o drugim muškarcima dok niste sigurni u svoju vezu', savjet je kolumnista magazina Glamour.com Johna Ortveda. Možda ćete pomisliti da vaš sadašnji partner želi čuti kako je bolji ljubavnik od bivšeg, no to je skliski teren na kojem upravo vi vrlo lako možete završiti na stražnjici.

Pojasnite mu svoje granice

Stvari koje su vam neugodne partner bi lako mogao protumačiti kao nezainteresiranost, no to je vrlo lako riješiti iskrenim razgovorom. 'Otvoreno progovorite o stvarima koje volite ili ne volite u krevetu te smeta li vas javno izmjenjivanje nježnosti', predlažu stručnjaci za odnose.

Ne pretvarajte se da je vaša veza više nego što uistinu jest
Nakon kratkog vremena provedenog u vezi partner i vi možda imate drugačija shvaćanja o vašem odnosu. U redu je biti zaljubljen, no ukoliko partner ne pokazuje isto teško da ćete ga na to nagovoriti, a posesivnim ponašanjem mogli bi ga i otjerati od sebe. Vrijeme će pokazati trebate li ostati ili potražiti nešto drugačije', tvrdi Wendy Atterberry.

Nastavite biti sretna i neovisna žena

Ovo je prvi preduvjet za uspjeh veze, vi morate biti vi, sretna i zadovoljna te uz to i zaljubljena žena. Izgubite li sebe, izgubili ste i temelj za dobru vezu. 'Ne oslanjajte se na muškarca kao jedini izvor vaše sreće', naglašava Atterberry.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju