Svaki horoskopski znak ima onu jednu lošu naviku karakterističnu za njega, naviku koja mu uvijek iznova stvori problem ili loše utječe na komunikaciju s drugim ljudima. Tek kada ih spoznamo, možemo ih se riješiti i krenuti dalje.

OVAN – ustraje u lošim odlukama

Ovnovi su kompulzivni i odmah reagiraju na neku situaciju, bez čekanja. Ovan će radije donijeti lošu odluku nego nikakvu odluku, ali problem je u tome što potom tvrdoglavo ustraje u njoj i ne priznaje da je zapravo loša za njega. Ima potrebu stalno ići naprijed pod svaku cijenu i ne voli stagnirati, ali ponekad je bolje ostati na mjestu umjesto kretanja u krivom smjeru.

BIK – teško pušta nove ljude u svoj život

Prema mišljenju astrologa, bikovi su horoskopski znak koji se najteže nosi s promjenama bilo koje vrste. To vrijedi i za proširivanje kruga prijatelja. Bikovi imaju svoj krug ljudi u koji teško puštaju nekog novog, ali ne zato što su nezainteresirani za nove osobe nego zato što su navikli na svoju ekipu i ne da im se „eksperimentirati“. Međutim, na taj način uskraćuju si divna iskustva i obogaćivanje privatnog života.

Slika nije dostupna Astrologinja otkriva: Najbolje doba godine za vjenčanje ovisno o horoskopskom znaku

BLIZANCI – ne vodi računa o svom rasporedu

Pripadnici ovog znaka imaju bogat društveni život, imaju veliku potrebu za druženjem s prijateljima i kolegama te nikad ne odbijaju poziv na kavu. S obzirom na to da po prirodi znaju biti vrlo neorganizirani te zaboravljaju dogovore koje već imaju, to je naposljetku loš spoj. Čekaj, za danas smo se dogovorili? Ajme, zaboravila sam! Oprosti, evo stižem što prije, rečenica je koju vjerojatno često čujete od blizanaca.

RAK – odbija izaći iz svoje zone komfora

Nijedan horoskopski znak ne voli svoj dom više od rakova. Vole ga do te mjere da će umjesto svakog izlaska koji vi predložite oni kontrirati s prijedlogom da radije dođete k njima i izležavate se zajedno na kauču. Čim moraju izaći iz svoje zone komfora ili previše vremena provesti daleko od sigurnosti svog doma, postaju jako nervozni.

Slika nije dostupna Orhideja, božur, tulipan... Znate li koji je vaš cvijet rođenja prema horoskopskom znaku?

LAV – pokušava probleme riješiti trošenjem

Svaku veću (i manju) životnu promjenu lavova prati i šoping. Bez obzira na to žele li odbolovati nedavni prekid veze ili su dali otkaz zbog groznog šefa, lavovi će se odmah počastiti šopingom kako bi što prije skrenuli misli sa svega. Međutim, emocije se ne mogu samo tako ignorirati i vratit će se na površinu bez obzira na to koliko lijepih novih stvari nakupujete kao utjehu.

DJEVICA – nepotrebno kritična prema svima

Visoki postavljeni standardi jedna su od značajki ovog horoskopskog znaka. Djevica ljestvicu uvijek podigne visoko, a čak i ako zna da je ni sama ne može doseći i dalje će neumorno to pokušavati. Prije svega je kritična prema sebi, a onda iz navike i prema svima drugima, ali zaboravlja da tako može lako povrijediti ljude i utjecati na pad njihovog samopouzdanja.

Slika nije dostupna Ostavite ribe na miru: Rečenice s kojima ćete uvrijediti ovaj horoskopski znak

VAGA – nestaje kad iskrsne problem

Šarmantne vage kraljice su diplomatske komunikacije, ali kada osjete da bi problem na koji su naišle mogao eskalirati, povlače se i nestaju. Zaboravljaju da rješavanje nesporazuma zapravo može dovesti do bolje dinamike u odnosu s drugom osobom i izgradnje povjerenja.

ŠKORPION – napada kad se osjeti nesigurnim

Točnije, dopušta da vlastitim nesigurnostima da prevladaju. Škorpioni najobičniju zezanciju često krivo shvate kao napad i onda istog trena bocnu i više nego što bi trebali. Škorpioni bi trebali više vjerovati dobrim namjerama, a manje vremena provoditi razmišljajući o najgorem mogućem ishodu.

Slika nije dostupna Kineski horoskop: Što vašem znaku donosi godina bivola?

STRIJELAC – ne priznaje da je u krivu

Nitko nije imun na greške pa tako ni strijelci, ali njima jako teško pada priznanje da su grešku napravili i da su bili u krivu. Branit će svoje postupke do iznemoglosti i pokušati naći opravdanje, a to je velikim dijelom rezultat njihove kompetitivnosti. Kada su u pitanju dragi ljudi, bolje je ispričati se nego ih izgubiti samo zato što se ne možete nositi s porazom.

JARAC – kralj njurganja

Čak i u ležernim situacijama, jarac se neće previše opustiti jer itekako voli svoj imidž ozbiljne osobe. Neki će to krivo protumačiti kao oholost, ali jarčevi su zapravo samo malo mrzovoljni te obožavaju negodovati i pronalaziti primjedbe za sve.

Drvo japanske trešnje Kakve su osobe rođene u mjesecu travnju?

VODENJAK – namjerno testira ljude

Vodenjaci ne gube vrijeme kada upoznaju nekog. Istog trena žele znati može li se osoba nositi s njima i testiraju ih na sve moguće načine. Namjerno će sukobiti mišljenja kako bi vidio reakciju te pratiti hoće li osoba postati defanzivna ili se upustiti s njim u konstruktivnu raspravu. Njihove namjere nisu loše, ali ne smiju zaboraviti da nisu svi na prvu jednako odvažni i opušteni kao i oni te mnogima treba puno više vremena za iskrenu komunikaciju.

RIBA – ne može zaboraviti prošlost

Kada riba kaže da će nekoga zauvijek voljeti, vjerujte joj. Ove romantične sanjarke neće vas zaboraviti nakon prekida, samo će u svom srcu pronaći mjesto na koje će vas spremiti i po potrebi vam se vratiti u mislima kako bi još malo razmišljala o svemu što se dogodilo. Ribe jednostavno ne mogu zaboraviti prošlost, a upravo ih to često koči u životu. Umjesto da gledaju hrabro krenu naprijed prema nečem boljem, one zapnu u prošlim vremenima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju