Kultni romantični film “Prljavi ples” premijerno je prikazan 1987. godine, a svoju popularnost prije svega duguje izvedbama glavnih glumaca, Patricka Swayzea i Jennifer Grey

Galerija Jennifer Grey i Patrick Swayze Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 Billy Zane danas je najpoznatiji po ulozi u filmu Titanic +0 Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer Teško je zamisliti "Prljavi ples" bez Patricka Swayzea i Jennifer Grey. Međutim, producenti filma imali su drugačije planove za ulogu Johnnyja Castlea, instruktora plesa u kojeg se zaljubljuje 17-godišnja tinejdžerica Francis Baby Houseman.

Produkcija filma započela je 1984. kada je scenaristica filma Elenaor Bergstein prvi put filmskim studijima predložila svoju ideju o plesno-ljubavnoj priči velikim dijelom baziranoj na vlastitim mladenačkim danima.

Nakon završetka pisanja scenarija Bergstein je za poziciju redatelja filma vrbovala Emila Ardolina, a ulogu glavnog koreografa preuzeo je Kenny Ortega kojeg je umijeću plesa i koreografiranja podučio legendarni Gene Kelly.

Tada je započeo i proces traženja glumaca. Bergstein je tijekom audicija za ulogu Baby odabrala Jennifer Grey. Glumica je u jednom intervjuu ispričala kako je na prvu audiciju došla uvjerena da ulogu Johnnyja ima - Billy Zane.
Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 (Foto: Profimedia)
Upravo je on bio prvi izbor producenata. Iako je tada bio relativno nepoznat glumac koji je iza sebe imao nastup u filmu "Povratak u budućnost 2", fizički je odgovarao prvotnoj viziji Johnnyja koji je zamišljen kao tamnokos i tamnoput mladić talijanskog podrijetla.

Možete li zamisliti Billyja Zanea u ulozi Johnnyja umjesto Patricka?

glasova:

Međutim, tijekom audicija redatelj Emile Ardolino navodno je shvatio da Zane uopće ne zna plesati. Producenti su odustali od ideje da on glumi Johnnyja te su počeli razmišljati i o rezervnom izboru - Valu Kilmeru. Na sreću svih obožavatelja filma, na audiciju je uskoro došao i Patrick Swayze koji je prije "Prljavog plesa" s Jennifer glumio u filmu "Red Dawn".
Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer (Foto: Guliver/CoverImages)
Prva zajednička audicija pokazala je da između Patricka i Jennifer vlada sjajna glumačka kemija i nedugo nakon toga glumac je i službeno dobio ulogu Johnnyja Castlea.

Saznajte više o skrivenoj poruci "Prljavog plesa" koju su rijetki primijetili i zbog koje film zamalo nije krenuo u distribuciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju