Kultni romantični film “Prljavi ples” premijerno je prikazan 1987. godine, a svoju popularnost prije svega duguje izvedbama glavnih glumaca, Patricka Swayzea i Jennifer Grey

Galerija Jennifer Grey i Patrick Swayze Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 Billy Zane danas je najpoznatiji po ulozi u filmu Titanic +0 Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer Teško je zamisliti "Prljavi ples" bez Patricka Swayzea i Jennifer Grey. Međutim, producenti filma imali su drugačije planove za ulogu Johnnyja Castlea, instruktora plesa u kojeg se zaljubljuje 17-godišnja tinejdžerica Francis Baby Houseman.

Produkcija filma započela je 1984. kada je scenaristica filma Elenaor Bergstein prvi put filmskim studijima predložila svoju ideju o plesno-ljubavnoj priči velikim dijelom baziranoj na vlastitim mladenačkim danima.

Nakon završetka pisanja scenarija Bergstein je za poziciju redatelja filma vrbovala Emila Ardolina, a ulogu glavnog koreografa preuzeo je Kenny Ortega kojeg je umijeću plesa i koreografiranja podučio legendarni Gene Kelly.

Tada je započeo i proces traženja glumaca. Bergstein je tijekom audicija za ulogu Baby odabrala Jennifer Grey. Glumica je u jednom intervjuu ispričala kako je na prvu audiciju došla uvjerena da ulogu Johnnyja ima - Billy Zane.
Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 Billy Zane 1985. u filmu Povratak u budućnost 2 (Foto: Profimedia)
Upravo je on bio prvi izbor producenata. Iako je tada bio relativno nepoznat glumac koji je iza sebe imao nastup u filmu "Povratak u budućnost 2", fizički je odgovarao prvotnoj viziji Johnnyja koji je zamišljen kao tamnokos i tamnoput mladić talijanskog podrijetla.

Ankete

(6689) Možete li zamisliti Billyja Zanea u ulozi Johnnyja umjesto Patricka?

rezultati povratak glasova148
rezultati

Međutim, tijekom audicija redatelj Emile Ardolino navodno je shvatio da Zane uopće ne zna plesati. Producenti su odustali od ideje da on glumi Johnnyja te su počeli razmišljati i o rezervnom izboru - Valu Kilmeru. Na sreću svih obožavatelja filma, na audiciju je uskoro došao i Patrick Swayze koji je prije "Prljavog plesa" s Jennifer glumio u filmu "Red Dawn".
Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer Rezervni izbor za ulogu Johnnyja bio je i Val Kilmer (Foto: Guliver/CoverImages)
Prva zajednička audicija pokazala je da između Patricka i Jennifer vlada sjajna glumačka kemija i nedugo nakon toga glumac je i službeno dobio ulogu Johnnyja Castlea.

Saznajte više o skrivenoj poruci "Prljavog plesa" koju su rijetki primijetili i zbog koje film zamalo nije krenuo u distribuciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju