Uvijek nas razveselite kada s nama podijelite fotografije vaših kućnih ljubimaca, drago nam je vidjeti vaše preslatke i simpatične mezimce, uvijek nam uljepšaju dan. Često nas i nasmijete, pogotovo kada nam svoje pse i mace pokažete u nekim duhovitim situacijama i smiješnim pozama.

Galerija Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 12 Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 29 Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 28 +27 Mačke su toliko spretne da se čak i dvije uspiju ugurati u malu kutiju

Puno fotografija ostavili ste nam i u komentarima na članak koji objašnjava zašto mačke vole spavati u kutijama, a fotografije maca naših čitateljica oduševile su nas! Pokazale ste nam na kojim sve neobičnim mjestima vaše ljubimice vole ležati, a ima tu zaista svega - maca u vrećicama, torbi, lavoru, na kutiji od pizze, a jedna slatka šašavica se zavukla u ladicu s donjim rubljem. Mačke su toliko spretne da se čak i dvije uspiju ugurati u malu kutiju - što skučenije, to bolje, ako pitate mačke.

Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 27 Mnogim macama najdraže je ugnijezditi se u kutiji i ondje dremuckati (Foto: Privatne fotografije)  

Razlog zbog kojeg mačke vole ležati u malim prostorima jest taj što se tako osjećaju sigurnije.

U divljini, mačke moraju biti tihe i skrivene kako bi preživjele, a spavanje usred otvorenih prostora čini ih izloženijima većim predatorima. S druge strane, skrivanjem u nekoj rupi otežavaju predatorima da ih nađu. Zato, idući put kada nađete svoju mačku kako spava u skučenoj kutiji, možete biti sigurni da se osjeća udobno, objašnjava dr. sc. Irena Petak, dipl. ing. biol., savjetnica za ponašanje kućnih ljubimaca.

Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 13 Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima (Foto: Privatne fotografije)

Mačke su divno društvo, ali ponekad nas svojim ponašanjem znaju ostaviti zbunjene. Koliko su to fascinantne životinje govori i činjenica da uz ljude žive već oko 10 tisuća godina, a ipak su još uvijek zadržale u svome ponašanju i izgledu većinu osobina svog divljeg pretka.

Mačka leži u kutiji Baš su luckaste: Zašto mačke vole ležati u kutijama?

Maca leži u umivaoniku Najdraže šašavice: Zašto mačke prate svoje vlasnike (čak i) na WC?

Jedna od omiljenih stvari macama je ugnijezditi se u kutiji ili nekom drugom skučenom prostoru i ondje dremuckati. A kako to rade vaše mezimice, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Mace naših čitateljica koje obožavaju ležati u kutijama, vrećicama i na drugim neobičnim mjestima - 6 Jedna obična kutija macama je dovoljna za sreću (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju