Anita Žagar-Brodar stresan posao zamijenila je puno mirnijim hobijem i danas svaki dan provodi u maštovitom svijetu igračaka

Cijela priča o nježnim zečevima, dobrim medvjedima i mudrim sovama krenula je s heklanjem. Ovu gotovo zaboravljenu vještinu danas kod nas na životu održavaju tek vrijedne čipkarice i žene poput Osječanke Anite Žagar-Brodar.

Osim igračaka, u ponudi Made with love su i privjesci za ključeve, nakit i drugi dekorativni detalji

Heklanje je oduvijek bilo moja antistres terapija. Kako imam 6 nećakinja i nećaka, prije sada već dosta godina počela sam malo-pomalo izrađivati heklane igračke, najprije za njih pa su se počeli javljati prijatelji, poznanici...

Prošle godine odlučila sam kako mi je dosta tempa koji mi je diktiralo tadašnje zanimanje. Dala sam otkaz i pokrenula domaću radinost pod nazivom Made with Love.

Osim standardnih igračaka, Anita izrađuje i unikatne lutke po narudžbi, privjeske za ključeve, nakit i druge dekorativne detalje.

Za isheklati jednu igračku Aniti je potrebno od nekoliko sati do nekoliko dana

Blogerica Nely Brkić na čijoj smo Blue Hortensiji otkrili ove heklane životinjice, opisala ih je riječima:

Nisu ovo baš obične igračke,ove igračke pričaju priču koju najbolje osjete sama djeca koja ih požele imati...
Moram biti iskrena da ženi moje dobi nije svojstveno željeti igračke, ali tu si zaista ne mogu pomoći.

Sve je tako posebno - medići koji očaravaju pastelnim bojama, tu ima svakojakih likova iz bajki, praščića, mišića, pingvina, strašne likove Anita pretvara u nježne…

Da bi isheklala jednu igračku, Aniti je potrebno od nekoliko sati do nekoliko dana. U izradi koristi isključivo čisti pamuk i akril, punjenje je za svaku igračku antialergijsko, a oči i ostali dodaci izrađeni su tako da se ne mogu iščupati.

Drugim riječima, sa svakim primjerkom Made with Love slobodno se mogu igrati i najmlađa djeca.

Što se tiče održavanja, Anita savjetuje ručno pranje, ali nam je povjerila kako su brojne mame isprobale i mašinsko te potvrdile zavidnu otpornost ovih prekrasnih unikata.

S godinama je interes za ovakvim igračkama sve veći, a Aniti nema dražeg nego kad od nekoga čuje: Joj, takvu sam igračku i ja imao/imala!

Za sada ih možete naručiti na Facebook-stranici brenda Made with Love, a cijene im se kreću od 70 kuna (za primjerke od 25, 30 cm) pa i do 350 kuna za unikatne lutke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju