Konturirati lice nije popularno bez razloga. Sama ideja da pomoću te čarobne tehnike možemo ''promijeniti'' lice bez pomoći estetskog kirurga potpuno je zaludila sve. Jednostavnim tehnikama možemo učiniti lice vizualno mršavijim, naglasiti jagodice, povećati usne, izravnati nos ili pak smanjiti oči te se pritom riješiti podočnjaka. O kojim se to magičnim potezima točno radi, u našem kratkom videu otkrit će Ivana Cerinski, dm beauty savjetnica, i time otvoriti vrata novoj dimenziji šminkanja.

Galerija Trik za konturiranje uz koji ćete pravilno naglasiti crte lica Maybelline tekući puder Fit Me L’Oreal bronzer Back to Bronze +1 L’Oreal bronzer Back to Bronze

1. Mat bronzer za prirodniju konturu

Popularizaciji termina konturiranja pridonijela je i popularna starleta Kim Kardashian, koja je tu tehniku predstavila prije desetak godina, a sam postupak toliko je jednostavan da ga koristimo i u dnevnom make-up looku, a ne samo za posebne prilike. No prvo je potrebno objasniti što su točno konture, a za to smo pitale dm beauty savjetnicu Ivanu Cerinski.

''Konture su sjene na našem licu, a pravilna sjena je i dobra kontura, sve ostalo su maske'', objašnjava Ivana kako konturirati lice da ne prelazimo u karikaturu te dodaje da je popularno konturirati lice tako da se doima što ovalnije jer smo tada najbliže onome što se danas smatra idealnim.

2. Magična trojka

Konturiranjem licu dajemo mladenački i estetski usklađeniji izgled jer njime optičkom varkom prkosimo gravitaciji.

''Konturu najlakše postižemo u obliku broja 3, znači od čela do ispod jagodične kosti i na čeljusnoj kosti. Konture u tekućem stanju koristimo najbolje na tekućem puderu, a konture u prahu koristimo na završnom sloju pudera u prahu, kad matiramo sve'', objašnjava Ivana.

3. Blendanje je ključno

Iako kontura već nakon tog poteza može izgledati dobro, uzmite si vremena i blendajte kako bi vaše konture izgledale što prirodnije.
''Pri konturiranju najviše treba paziti na dobro napravljenu sjenu i da je ta sjena dobro izblendana'', naglašava dm beauty savjetnica te napominje da blendanjem omekšavamo grube konture i postižemo željeni rezultat.

Okušajte se u konturiranju, a ostale make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju