Besprijekoran make-up mladenkama je vrlo važan, a tijekom vjenčanja sigurno će biti trenutaka kada će trebati osvježiti i popraviti šminku. Zato je dobro znati koje bi to make-up proizvode mladenka trebala imati u torbici kako bi joj uvijek bili pri ruci

Make-up Mladenka bi u torbici svakako trebala imati ruž za usne Foto: Guliver/Thinkstock 1. Ruž za usne
Ruž za usne koji ste nanijeli ujutro vjerojatno ćete tijekom dana morati popraviti barem jednom. Ruž će nestajati i zbog silnih poljubaca koje će mladena razmijeniti s gostima, ali i dok ispija piće te tijekom jela. Ukoliko ste se za vjenčani make-up prepustili u ruke vizažistice, zamolite je da vam posudi ruž koji je koristila kako biste ga mogli po potrebi nanijeti tijekom dana.

2. Balzam za usne
Između nanošenja ruža, usnice nahranite balzamom koji će ih hidratizirati, ali i pomoći da se ruž na usnama duže zadrži. Nakon što ste nanijeli balzam, ponovo možete namazati i ruž.

Besprijekoran make-up mladenkama je vrlo važan, a tijekom vjenčanja sigurno će biti trenutaka kada će trebati osvježiti i popraviti šminku

3. Puder u prahu ili upijajuće maramice
Tijekom večeri koža lica može dobiti masni sjaj, a puder se može "izbrisati" s lica. Zato imajte pri ruci puder u prahu koji će ukloniti sjaj te lice ponovno učiniti lijepo matiranim. Ukoliko želite koristiti nešto laganije, umjesto pudera poslužite se upijajućim maramicama koje uklanjaju masni sjaj.

4. Korektor
Na vjenčanje nije naodmet ponijeti korektor u torbici. Za prekrivanje podočnjaka koristite kremasti korektor kako biste bore vizualno učinili nevidljivima. Koristite li pak korektor za prikrivanje prištića, dobro ga je imati u slučaju da se tijekom večeri koji prištić pojavi na licu.

5. Štapići za uši
Ponesite jedan ili dva štapića za uši u torbici. Pomoću njih ćete jednostavno popraviti maskaru u slučaju da se preslika na donji kapak. Štapić umočite u korektor, uklonite mrljice i lagano prstima blendajte željeno područje.

Pročitajte i 7 pravila odijevanja koje gosti na vjenčanju ne smiju prekršiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju