Dizajnerica Saša Maksilimijanović slavljeničkom kolekcijom obilježava 45. godina modnog brenda Maks i jednu veliku zagrebačku modnu eru

U prosincu se obilježava se punih 45 godina poznatog modnog brenda "Maks". Povodom te iznimno važne obljetnice, dizajnerica Saša Maksimiljanović predstavlja slavljeničku kolekciju namijenjenu dugogodišnjim klijenticama i mnogobrojnim ljubiteljima njenog dizajna.

U avangardnoj kolekciji prevladava crna boja, inače zaštitni znak brenda "Maks", a snažne fotografije donose jednu pomalo mračnu i nestvarnu zimsku modnu priču.

Stari Zagrepčani poznaju "Maks" kao jedan od prvih dizajnerskih dućana koji je od samog početka oduševljavao izvrsnim dizajnom i vrhunskom kvalitetom. Obiteljsku tradiciju prije 12 godina preuzela je Saša Maksimiljanović, koja je tom spoju dizajna i kvalitete pridodala i jednu mističnu i avangardnu notu.

Nova kolekcija koju predstavlja svojevrsni je "homage" dugogodišnjem radu i obiteljskoj tradiciji koja već godinama postavlja zagrebačke modne trendove. Stoga su u novu kolekciju implementirani i određeni stari, najprodavaniji modeli, posebno redizajnirani i prilagođeni današnjem stilu brenda "Maks". Kolekcija donosi i jednu veliku novost u ponudi ovog renomiranog modnog brenda - ručno rađene "Maks" cipele.

"Ova zimska kolekcija ima jednu posebnu energiju, a same image fotografije su pomalo nestvarne i mistične, te stavljaju naglasak isključivo na odjeću, a ne samu osobu. Fotografije prikazuju samo dio bogate kolekcije koja sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, veste, košulje, tunike te 'statement' nakit, koji je već dugo godina dio naše ponude. Iznimno me vesele ručno rađene cipele koje su velika novost u našoj ponudi, a po našem dizajnu izrađuje ih jedan od najstarijih salona cipela Strugar“, izjavila je Saša Maksimiljanović.

Fotografije prikazuju igru slojevitosti te donose vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Sve to očituje se u predstavljanju brojnih komada nove kolekcije, u kojoj se posebno ističu multidimenzionirani kaputi od kepera podstavljenog flisom, koji se mogu nositi na dvije strane, vuneni kaputi te ručno pletene veste od mješavine pamuka i viskoze. Od ostalih materijala prevladavaju pamuk, vuna i mako. Crna i siva osnovne su boje kolekcije, a modeli su upotpunjeni nakitom bi.bi i GoG.

Nova kolekcija brenda "Maks" u prodaji je u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u dućanu Arterija u Splitu, te u Electryclady Land Design-u u Beogradu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju