Status male crne haljine kao kraljice elegancije nijedan drugi odjevni komad, gotovo stoljeće otkako je rođena, nije uspio nadmašiti. Ona je izbor za poslovne, opuštene, večernje i svečane prilike ali s bonusom, naime s njom se nikada ne može pogriješiti

Rođena prije nešto manje od stoljeća, točnije 1926. godine u radionici Coco Chanel mala crna haljina ne izlazi iz mode. Pa dok se trendovi mijenjaju vrtoglavom brzinom, ova haljina ima status nedodirljive, dizajneri u njoj pronalaze vječnu inspiraciju, a žene idealan odjevni komad za sve prilike od dnevne do svečane.

U ormaru glumice i oskarovke Gwyneth Paltrow mala crna haljina ima prednost pred brojnim drugim kreacijama. Posljednju napravljenu s gornjim dijelom rezanim iznad struka i zatvorenom na leđima prošetala je na kazališnoj premijeri u New Yorku i u svoje uspješne modne odabire dodala još jedan.

Elegancija i besprijekornost izgleda koji jamči mala crna haljina dovoljan je motivator da svoj ormar nadopunite novim modelom. S polica trgovina izdvojili smo 7 modela male crne haljine do 300 kuna.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju