Igračke uljepšavaju djetinjstvo, neke najdraže pamtimo cijeli život, a takve nezaboravne igračke izrađuje Jana Dobrinić, vlasnica brenda Mala igra. U njezinu heklanom carstvu "oživljavaju" lutkice, lavići, gljive, duge,...

 

Heklati sam počela u trudnoći jer sam morala mirovati pa sam izrađivala igračkice za svoju buduću curicu. Prijateljima koji imaju dječicu poklanjala sam zvečkice i svi su bili oduševljeni pa su me tražili da i njima napravim igračke za poklone, priča Jana Dobrinić. Tada je počela smišljati svoj dizajn igračaka koji će biti prepoznatljiv i jednostavan te koji će djeci pomoći da razvijaju maštu. Gledajući svoju malenu kako uživa igrajući se s lutkicom, Jana je poželjela da svako dijete ima svoju posebnu igračku i tako se rodila želja da pokrene vlastiti brend Mala igra.

Ljupke heklane lutkice postale su zaštitni znak brenda Mala igra

Osim dizajna bitno mi je da su igračke napravljene od prirodnog materijala (pamuka) da ih bebe mogu žvakati, bez tvrdih predmeta i da se mogu prati u perilici rublja, ističe.

Ljupke heklane lutkice posebno se ističu u Janinoj kolekciji rukotvorina, postale su zaštitni znak brenda te ih izrađuje u tri veličine. Velike su oko 46 centimetara, srednje oko 36 centimetara i male oko 28 centimetara. Izrada svake lutkice, bez obzira na veličinu, traje preko 12 sati jer veličina lutkice ovisi o debljini konca s kojim se radi. Na lutkice se može izvesti i ime djeteta, što im daje dodatnu posebnost i čar. Uz lutkice ova kreativna mama izrađuje i zečiće, medeke i laviće, zvečkice gljive i oblak, žvakalice duge i ljuljačke.

Proizvode sam smišljala po potrebi, kako su moja djeca rasla i po njihovim interesima. Cilj mi je da svatko tko naručuje lutkicu ili igračkicu može birati detalje i boje po svojoj želji te tako svaka igračka postaje jedinstvena. Sve lutkice i igračke radim po narudžbi jer želim da budući vlasnik sudjeluje u njihovu stvaranju, otkriva Jana. Neke od njezinih lutkica otišle su i kao poklon u Austriju, Njemačku i Italiju.

Podjednako me veseli kada čujem da djeca spavaju sa svojim lutkicama i svuda ih nose, kao i želja budućih mama da baš moje lutkice budu prve igračke za njihove malene, kaže vlasnica brenda Mala igra.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju