Svi mi imamo neke želje, ideje, snove kada je u pitanju uređenje interijera, međutim često nam na put stanu kvadrati, odnosno manjak kvadrata.

Galerija Male kuhinje - 4 Male kuhinje - 5 Male kuhinje - 6 +8 Male kuhinje - 3

Ipak, manji broj kvadrata ne znači da prostor ne može izgledati dobro. Vrijedi to za sve prostorije, pa tako i za kuhinje. Unatoč nedostatku kvadrata, kuhinje mogu izgledati kao da im baš ništa ne fali. Bitno je samo što pametnije iskoristiti svaki centimetar koji imamo na raspolaganju.

U našoj galeriji izdvoji smo 12 fotografija malih kuhinja u kojima je baš sve kako treba biti, a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Ako je i pred vama uređenje male kuhinje, na neke stvari dobro je i pripaziti.

1. Vješajte što više toga

U malim kuhinjama uvijek pokušajte iskoristiti što više površine zida, pa i stropa. Na taj način dobit ćete dodatni prostor za odlaganje, a prostor po kojem se krećete bit će slobodan.

Male kuhinje - 3 Unatoč nedostatku kvadrata, kuhinje mogu izgledati kao da im baš ništa ne fali (Foto: Living4media)

2. Kuhinje po mjeri

Ako ste u mogućnosti, izradite kuhinju po mjeri. Na taj način maksimalno ćete iskoristiti prostor i svaki njegov slobodan kutak jer će kuhinja biti u potpunosti prilagođena prostoru s kojim raspolažete.

3. Raspištoljite se s rasvjetom, dodajte i ogledalo

Dobra rasvjeta vašu će kuhinju učiniti funkcionalnijom i ljepšom, a ogledalo može pomoći u stvaranju dojma da je prostor veći nego što uistinu je.

Savršena je! Kako je bračni par iz Zagreba preuredio svoju kupaonicu staru više od 30 godina Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 3 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 7 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 6 +7 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 4

4. Dobro razmislite o organizaciji

S obzirom na to da imate manjak kvadrata, dobro razmislite gdje će što stajati kako bi prostor bio maksimalno iskorišten. Tu mislimo i na unutrašnjost ormarića i ladica. Neke stvari koje ne koristite često možda i ne moraju biti u kuhinji.

5. Ne zaboravite dodati dio sebe

Manjak kvadrata znači da sve mora biti na svom mjestu, ali nemojte zaboraviti kuhinji dodati i dio sebe i učiniti je toplim i prepoznatljivim dijelom vašeg doma.

Male kuhinje - 5 U malim kuhinjama bitno je dobro iskoristiti svaki centimetar (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju