Svi mi imamo neke želje, ideje, snove kada je u pitanju uređenje interijera, međutim često nam na put stanu kvadrati, odnosno manjak kvadrata.

Galerija Male kuhinje - 4 Male kuhinje - 5 Male kuhinje - 6 +8 Male kuhinje - 3

Ipak, manji broj kvadrata ne znači da prostor ne može izgledati dobro. Vrijedi to za sve prostorije, pa tako i za kuhinje. Unatoč nedostatku kvadrata, kuhinje mogu izgledati kao da im baš ništa ne fali. Bitno je samo što pametnije iskoristiti svaki centimetar koji imamo na raspolaganju.

U našoj galeriji izdvoji smo 12 fotografija malih kuhinja u kojima je baš sve kako treba biti, a koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Ako je i pred vama uređenje male kuhinje, na neke stvari dobro je i pripaziti.

1. Vješajte što više toga

U malim kuhinjama uvijek pokušajte iskoristiti što više površine zida, pa i stropa. Na taj način dobit ćete dodatni prostor za odlaganje, a prostor po kojem se krećete bit će slobodan.

2. Kuhinje po mjeri

Ako ste u mogućnosti, izradite kuhinju po mjeri. Na taj način maksimalno ćete iskoristiti prostor i svaki njegov slobodan kutak jer će kuhinja biti u potpunosti prilagođena prostoru s kojim raspolažete.

Kuhinjski otok ne mora biti velik da bi bio i funkcionalan Lijepi i praktični: 12 otoka koji stanu i u manje kuhinje

3. Raspištoljite se s rasvjetom, dodajte i ogledalo

Dobra rasvjeta vašu će kuhinju učiniti funkcionalnijom i ljepšom, a ogledalo može pomoći u stvaranju dojma da je prostor veći nego što uistinu je.

4. Dobro razmislite o organizaciji

S obzirom na to da imate manjak kvadrata, dobro razmislite gdje će što stajati kako bi prostor bio maksimalno iskorišten. Tu mislimo i na unutrašnjost ormarića i ladica. Neke stvari koje ne koristite često možda i ne moraju biti u kuhinji.

Kuhinja sa šankom - 8 10 fotografija zbog kojih ćete se (još više) zaljubiti u kuhinje sa šankom

5. Ne zaboravite dodati dio sebe

Manjak kvadrata znači da sve mora biti na svom mjestu, ali nemojte zaboraviti kuhinji dodati i dio sebe i učiniti je toplim i prepoznatljivim dijelom vašeg doma.

Male kuhinje - 5 U malim kuhinjama bitno je dobro iskoristiti svaki centimetar (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju