Iva Stipčević Pantalon s mužem, tri sina i psom živi u Zadru u potkrovlju obiteljske kuće, gdje su uredili stan. Vrlo su društvena obitelj, stariji sin student je druge godine, blizanci su maturanti, a glavno mjesto okupljanja s prijateljima jest njihova bež kuhinja, koja nas je osvojila svojim uređenjem, pogotovo terrazzo pločicama i crnim detaljima poput sudopera i ručkica.

Galerija Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Crno-bijele visilice za šank savršeno su se uklopile

Iva Stipčević Pantalon stil uređenja svoje kuhinje, koja zajedno s blagovaonicom ima 18,2 kvadrata, opisuje kao kombinaciju nekoliko stilova, najviše suvremenog s akcentom na skandinavski.

Meni osobno je jako topao i ugodan, a tako kaže i većina ljudi koja nam dođe. Najljepše je u vrijeme adventa, kada je sve okićeno, kaže mama trojice sinova.

Za kuhinju je imala viziju onoga što bi htjela, tu kombinaciju bež i crne, pogotovo zato što je stan u potkrovlju i znala je da treba biti svijetla boja u kombinaciji s tamnim detaljima, ali nije znala kako da je točno osmisli do kraja i smjesti u prostor. Kako je već neko vrijeme pratila rad Olje Pavin iz L'Ormarin Studija za dizajn interijera i sve njezine kuhinje bile su vrlo zgodne, obratila se njoj za pomoć. Olja je napravila nekoliko idejnih rješenja i Iva je izabrala jedno. Olja je također osmislila i rasvjetu u kuhinji te pronašla crno-bijele visilice za šank, koje su se savršeno uklopile.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 7 Iva se zaljubila u terrazzo pločice na prvi pogled, kad ih je ugledala na jednoj stranici na društvenoj mreži (Foto: Privatne fotografije)

Što se tiče ručkica i kombinacija boje, to sam bila sigurna što želim, a što ne. Tu su se svakako uklapale crne fine ručkice baš ovakvog oblika. Detalji su došli kasnije, kad smo se uselili. No od prvog trena moj sigurni izbor bile su pločice. Zapravo nijedne druge nisu dolazile u obzir, otkriva Zadranka. Upravo te vrlo zgodne pločice na zidu i podu njezinu kuhinju čine itekako posebnom i drukčijom te joj daju šarm i toplinu.

To su talijanske terrazzo pločice, a Iva se zaljubila u njih na prvi pogled kad ih je ugledala na jednoj stranici na društvenoj mreži. Počela je nemoguća misija pronalaska baš takvih jer je to bila neka češka stranica na koju je slučajno naišla. Čak je razmišljala o kombinacijama kako ih nabaviti otamo ili direktno iz Italije, gdje se rade. Kad je nakon tri mjeseca potrage već zamalo odustala od njih jer je zbog COVID-a (2020., kada su radili kuhinju) gotovo sve bilo u kolapsu, pronašla ih je u jednoj hrvatskoj online trgovini.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 Iva Stipčević Pantalon stil uređenja svoje kuhinje opisuje kao suvremeni s akcentom skandinavskog (Foto: Privatne fotografije)

Nazvala sam kontaktni broj gotovo isti tren kada sam ih ugledala i doznala da idu isključivo na narudžbu. Naručila sam ih bez premišljanja. Moram pohvaliti cijeli tim, a najviše gospođu Ines, koja je bila jako ljubazna i srdačna, ispričala nam je Iva te dodala kako je bilo malo onih koji su tada razumjeli njezin odabir jer su pločice neobične, ali muž i bliži prijatelji su je podržali.

Terrazzo je sad opet vrlo popularan, a to je bilo na samom početku povratka terrazza i nije ga bilo baš u ponudi. Bilo je jako zabavno kada je stigao keramičar i pitao me gotovo u nevjerici jesam li sto posto sigurna da želim taj 'cirkus' u kući. Kada je sve posložio, oduševljeno mi je rekao da jedva čeka pokazati ženi slike i da bi joj predložio da stave iste takve, kaže osmjehujući se.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8 Crno-bijele visilice za šank savršeno su se uklopile (Foto: Privatne fotografije)

Kombinacija bež i crne jako joj je lijepa i zato se odlučila za crni sudoper, crne aparate i rasvjetu u kombinaciji s bež kuhinjom. Kada se redovno održava, ističe, nije zahtjevno.

Postoje ti neki mali savjeti za crno i zaista su korisni, na primjer ocat za čišćenje, ulje za premazivanje sudopera, dodaje. Još jedan vrlo šarmantan detalj u kuhinji jest mali prozor iznad sudopera, a Iva otkriva kako su njega posebno radili kako bi dobili još svjetlosti i prozračnosti jer je stan u potkrovlju. U svojoj divnoj kuhinji provodi puno vremena jer voli kuhati i kuha svakodnevno.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 10 Iva se zaljubila u terrazzo pločice na prvi pogled, kad ih je ugledala na jednoj stranici na društvenoj mreži (Foto: Privatne fotografije)

Osim toga, muž i ja rado zovemo goste i često pravimo zabavice (kako ih mi zovemo) pa je unatoč velikom dnevnom boravku i blagovaonskom stolu mjesto okupljanja šank i nekako svi rado sjede oko njega. Također kada nismo baš svi doma, znamo jesti za šankom.

Kada smo svi doma, ipak volimo sjesti zajedno za stol. Djeca su nam vrlo društvena kao i mi, pa su i njihovi prijatelji česti gosti. Što reći nego da volimo punu kuću i rado provodimo vrijeme u pripremanju i serviranju obroka i druženju uz njih, bilo za nas, bilo za goste, kaže Iva Stipčević Pantalon iz Zadra. Za svoju kuhinju kaže da joj je draga i blizu je savršene, ali priznaje kako to ipak nije njezina savršena kuhinja.

Bila bi to jedna puno veća kuhinja s velikim otokom, vjerojatno crna. I u njoj bi svakako bile ove moje savršene pločice, sa smiješkom otkriva.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 4 Iva Stipčević Pantalon s mužem, tri sina i psom živi u Zadru u potkrovlju obiteljske kuće gdje su uredili stan (Foto: Privatne fotografije)

Jedna ljepša od druge! 10 kuhinja naših čitateljica u 2023. koje su nas sve oduševile Bijela kuhinja visokog sjaja Nery Škegro iz Mostara Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 7 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 16 +7 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 5

Prelijepi stan u Španskom u kojem se preuređenoj kupaonici tepa da je carica doma Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 16 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 11 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 5 +15 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 10

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju