Svibanj je mjesec mama. Osim što se slavi Međunarodni dan majki, 26. svibnja u Muzeju Mimara od 9 do 17 sati održava se konferencija "Mame&klinci" koja za cilj ima okupiti mame i podariti im znanje, informacije, alate koji će im pomoći, ali i inspirirati ih te potaknuti da uvijek traže više i bolje.

Ovogodišnja top tema je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor.

Kako odgojiti empatično dijete govorit će mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame čeka čak pet panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner koje će govoriti o tome kako su spojile majčinstvo i karijeru, dvije Lane, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje će inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece.

Na konferenciji mame čeka čak pet panela zanimljivih tema na kojima, uz stručne osobe sudjeluju i mnoge poznate mame.

Posebno zanimljivi panel je onaj mladih dama od 11 godina, Gite i Lare Borne koje će objasniti što bi bilo da su one mame.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik Iva Brčić, što je pametna prehrana Hrvojka Becker, zašto mame treba imati pravo na sebe Nadja Skazlić, kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti Maja Vučić.

Za inspirativne priče zadužene su mame s portala Supermame.hr, najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina kao i Marin Dadić iz projekta Aktivna Hrvatska, a dolazi i gošća iznenađenja.

Konferencija "Mame&klinci" zamišljena je baš poput slasne torte, red znanja, red informacija, red inspirativnih priča, red zabave, dobre hrane, druženja, a kao šlag i bogata nagradna igra.

Želja nam je da ovo postane tradicionalno okupljanje mama ne sama u Zagrebu već kroz naš projekt "Gradovi prijatelji mama" i u drugim gradovima Hrvatske
, rekla je mr. sc. Danijela Gašparović predsjednica Udruge Mame i klinci, tate i ljubimci.

Konferencija se održava po drugi puta za redom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Više informacija kao i prijava na kongres možete na web stranici www.mameiklinci.com.
Plakat konferencije \'Mame&klinci\' Plakat konferencije 'Mame&klinci' Foto: PR

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju