Skupina prijatelja iz Zaprešića odlučila se u blagdansko vrijeme pretvoriti u djedove božićnjake koji će darivati bolesnu djecu i štićenike domova. Uključite se i pomognite im!

Skupina prijatelja iz okolice Zaprešića koja već treću godinu zaredom samoinicijativno uveseljava i daruje poklone djeci kojoj je to najpotrebnije.

Na sam Badnjak pretvaraju se u vesele djed božićnjake i obilaze dječje domove 'Laduč' i 'A.G. Matoš', te bolnice Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici i Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri u nadi da će barem malo uljepšati blagdane svoj toj djeci.

Oni nisu sponzorirani od bilo kakve tvrtke, stranke ili nekog trećeg, već su samo prijatelji koji žele pokazati da i malo truda i dobre volje može uljepšati božićne blagdane svoj toj djeci.
Poklone financiraju sami uz pomoć dobrih na prijatelja koji su uvijek spremni donirati jednu čokoladu, igračku, loptu ili knjigu.

Stoga vas ovim putem obavještavamo da ukoliko ste u mogućnosti donirati nešto s našeg popisa potreba, jer će taj jedan mali poklon jednom djetetu koje je samo bez roditelja ili bolesno, uljepšati blagdane i dati mu osmijeh na lice.

'Veseli djed božinjaci' ne primaju novčane donacije, već vjeruju da jedna čokolada ili igračka koju poklonite može učiniti čudo u ovo blagdansko vrijeme.

Štićenike domova i malene pacijente bolnica može darivati svatko tko se javi ovoj nesebičnoj družini na mail adresu veseli.djed.bozicnjaci@gmail.com ili svoj prilog donese na zagrebački Cvjetni trg, 12. i 19. prosinca od 10 do 19 sati.

'Osjećaj je neopisiv, ne samo darivanje već i druženje s tom dječicom. Oni su zahvalni na svemu, i svaki znak pažnje puno im znači' rekao je jedan od djedova dodavši kako će s ovom humanitarnom akcijom nastaviti i dalje, a možda čak i osmisliti neke nove.

A popis potrebnih stvari za dječicu možete pogledati ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju