Nakon štiklica za bebe, američki proizvođač Heelarious proširio je svoj asortiman na kaubojske čizmice s petom za djecu i time ponovno izazvao brojne proteste različitih roditeljskih udruga. Je li riječ o modnom apsurdu ili još gore, sasvim neprimjerenoj bizarnosti?

Američki proizvođač odjeće i obuće za djecu Heelarious, nakon štiklica za bebe, odlučio je proširiti proizvodnju i na kolekciju čizmica za bebe starosti do šest mjeseci.

Čemu sve to? Djeci, kojoj obuvamo obuću na visoku petu nepotrebno seksualiziramo. Osim toga, za tako male bebe, djeca ne bi trebala nositi ni cipele, a kamoli štikle ili čizme, poručuju iz udruge Kidscape

Iako je prva kolekcija izazvala brojne proteste različitih udruga roditelja, ta je američka tvrtka nastavila s proizvodnjom 'odrasle' obuće ali prilagođene djeci.

Čizmice su izrađene od lakirane kože, imaju srebrne šavove i minijaturne mamuze, mekane su i imaju petu, a reklamiraju se kao provokativne i duhovite.

Organizacije za prava djece novi su modni potez ocijenili posve neprimjerenima i apsurdnima, jer se djecu tako sasvim neprihvatljivo seksualizira.

- Čemu sve to? Djecu bi u obući na visoku petu nepotrebno seksualizirali. Osim toga, to nije za tako male bebe, djeca ne bi trebala nositi ni cipele, a kamoli štikle ili čizme.

Moramo dozvoliti da djeca budu samo djeca, jer ionako u današnje vrijeme sve brže i brže sazrijevaju, rekla je Claude Knights, voditeljica udruge Kidscape.

Iako prozvođači drže kako je riječ o duhovitosti, vjerujemo da je provokacija kategorija iz koje trebaju biti izostavljena djeca, a osobito tek rođena djeca.

Vaše mišljenje o štiklicama za bebe i poruci koju se takvom odjećom ili obućom šalje, pošaljite na naš mail zadovoljna@novatv.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju