Dobre majke posjeduju pet ključnih osobina. Naučite ih primjenjivati čak i prije nego dobijete dijete. Postoji nekoliko načina koji otkrivaju dobru buduću majku, a stručnjaci su pomogli otkriti koji su to i kako ih naučiti primjenjivati.

'Prema nekim karakteristikama moguće je vidjeti hoćete li biti dobar roditelj', objasnila je psihologinja Virginia Shiller, autorica knjige 'Rewards for Kids'. Mnoge žene prirodno razviju te kvalitete u životu, ali možete ih i aktivno probuditi tako da njima budete obdareni kada odlučite imati dijete. Pokazat ćemo vama kako.

Jaka intuicija

Možete li prepoznati je li vaš partner uzrujan njegovim govorom tijela ili stres kod kolega samo malim promjenama u izrazu njihova lica? Budući da djeca ne mogu verbalizirati svoje osjećaje, morat ćete znati prepoznati što ono želi.

Zavirite u svoju intuiciju promatrajući i procjenjujući ljude i njihovo raspoloženje prije nego progovore o problemu koji ih muči. Možda vas iznenadi koliko vaš unutarnji glas s vremenom postaje jak i precizan.

Smisao za brižnost

Žene koje tetoše svoje partnere ili tješe prijatelje spremne su za majčinstvo. To pokazuje da znate utješiti druge. Evo jedna od vježbi kojom možete potaknuti svoju brižnu stranu: 'Ako vidite da je netko blizak vama utučen, nemojte ga samo pitati kako je, zagrlite ga i ponudite pomoć', rekla je psihologinja Yvonne Thomas.

Mogućnost da zadržite pribranost

Svi ponekad izgube kontrolu, ali žene koje znaju kako vladati svojim emocijama prije nego se 'pogube' imaju predsipoziciju biti odlične majke. Kako biste trenirali svoju smirenost, razmislite o tome što vas 'izbacuje iz takta' i način koji će vam pomoći da smanjite stres u takvoj situaciji. Mnoge su žene za rješavanje tih problema izabrale odlazak u teretanu, tvrdi Thomas.

Ne bojte se zatražiti pomoć

Ako neki posao ne možete obaviti sami, dobra majka zatraži pomoć. Stoga, ukoliko negdje 'zapnete', zatražite od supruga, partnera ili obitelji da vam pripomognu.

Razigrani stav

Prilikom odgajanja djeteta trebali biste se zabavljati i uživati, pokazati djeci kako se to radi. 

'Ovo vam pomaže pri interakciji s djecom, na taj način postajete dio njihovog svijeta', kaže Montalto.

Ako se teško opuštate, pokušajte se koncentrirati na neku pozitivnu situaciju ili osobu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju