Ljetne vrućine pogoduju bakterijama, a njihove su mete uglavnom djeca koja imaju nedovoljno razvijen imunitet. Ipak, postoje načini kojima možete spriječiti zarazu kod kuće

Podučite vašu djecu važnosti pranja ruku osobito nakon toaleta, doticaja sa životinjama, igranja i prije jela.

I sami perite ruke, a kod sebe uvijek imajte i vlažne, antibakterijske maramice koje možete koristiti kada ste na nekom javnom mjestu, shopping centru..

Zaštita djece počinje od vas, stoga obratite posebnu pozornost radnim površinama u kuhinji, kao i uobičajenom kuhinjskom priboru.

Dasku za rezanje operite toplom vodom i sredstvom za pranje posuđa, a radne površine dezinfekcijskim sredstvom koje i inače koristite.

Bakterije koje se obično nalaze na sirovom mesu, uključujući campylobacter, salmonellu i E. coli, opasnije su od bilo koje druge bakterije koju imate u kući.

Ukoliko se vaše dijete manje ozlijedi, ogrebotine lagano operite vodom i sapunom i premažite antibakterijskom mašću.

Pranje ruku, termička obrada hrane, redovito čišćenje radnih površina u kuhinji i dezinfekcija kupaonice mogu na vrijeme spriječiti zarazu.

Ukoliko je potrebno, stavite flaster dok rana ne zacijeli.

Tijekom godine cijepite vašu djecu i to na vrijeme, a s pedijatrom dogovorite i cijepljenje protiv gripe ukoliko je vaše dijete pogodno za cjepivo.

Gripa znatno utječe na slabljenje imuniteta, pa će vaše dijete biti podložnije i bakterijama.

S vremena na vrijeme antibakterijskim sredstvom očistite kvake, daljinske upravljače, igračke i ostale stvari koje vaše dijete dodiruje.

To se posebno odnosi na period u kojem je netko od vaših ukućana bolestan.

I na kraju, obratite pozornost na termičku obradu hrane, osobito jaja i peradi. Birajte u kojoj će slastičarnici vaše dijete pojesti sladoled i naravno, perite ruke.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju