Učenici OŠ braće Radića u Kloštar Ivaniću zahvaljujući znatiželji jednog učenika imaju novi kabinet opremljen kompjutorima, velikom pločom, reljefnom kartom i ogledalom u obliku kraljevića. Dječjoj sreći nema kraja, a u novim uvjetima i učenje je puno lakše!


Spletom sretnih okolnosti Nova TV došla je u priliku učiniti lijepo i plemenito djelo. Ova nevjerojatna priča počinje još prošle godine u vrijeme snimanja reality showa 'Farma'. Produkcija je u potrazi za zečićima, stanovnicima Farme, upoznala obitelj jednog znatiželjnog dječaka Jure. On se raspitivao kamo nakon trampe odlaze proizvodi vrijednih farmera te saznao kako dio prihoda odlazi i u dobrotvorne svrhe.

U razgovor se uključila i Jurina mama Vesna, profesorica i pedagoginja u Osnovnoj školi Kloštar Ivanić, te predložila kako je njihova stara škola idealan kandidat za takvu donaciju.

'Dogodio se trenutak susreta pravih riječi u pravo vrijeme i krenule su ideje o mogućoj donaciji Nove TV u smislu opremanja pedagoško-logopedskog kabineta u OŠ braće Radića u Kloštar Ivaniću. O svemu su upoznati i ravnatelj škole i producenti Farmi i tako se sve razvilo u ozbiljan i važan događaj za nas', kaže mama Vesna.

Uz veliku senzibiliziranost Nove TV u uredu se uz novi namještaj smjestila nova kompjuterska oprema koja je popraćena didaktičkim programima za pomoć pri učenju slova, matematike i prirode.

Nakon iskustva s dosadašnjom opremom koju su do sada koristili stručno osoblje i učenici imat će napokon uvjete kakve zaslužuju. 'Namještaj u kabinetu brojio je četvrto desetljeće postojanja u istom prostoru, pa je bilo zaista vrijeme da ode u zasluženu mirovinu. Uz veliku senzibiliziranost Nove TV u uredu se uz novi namještaj smjestila nova kompjuterska oprema koja je popraćena didaktičkim programima za pomoć pri učenju slova, matematike i prirode', objašnjava profesorica Vesna.

U školu je na oduševljenje njenih učenika stiglo i ogledalo u obliku kraljevića kako bi pomoglo pri izgovaranju najtežih glasova. Tu je i nova bijela ploča, reljefna karta Hrvatske te didaktički oblici za razvoj fine motorike, drvena geometrijska tijela, komplet za zorno predočavanje površine i volumena geometrijskih tijela, petnaestak naslova stručne literature i druga oprema. Novi ugođaj djeluje pozitivno na radnu atmosferu, a i time na rezultate rada kako profesora tako i svih 563 učenika škole u Kloštar Ivaniću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju