Ne nije im lako i u posljednje vrijeme nažalost sve manje vremena mame posvećuju svojim najmilijima, što zbog obaveza na poslu, kod kuće….Ali nije li vrijeme da nešto promijenite i da u Novu 2009. uđete s najljepšim odlukama za vas i vaše mališane…


Ja mama odlučila sam da ću u novoj godini:

Vrijeme provedeno s djecom

Sve svoje vrijeme kvalitetno ću provesti s djecom i neće me zabrinjavati neoprano suđe i nepospremljeni veš. Znam da će me njihovi osmjesi potaknuti i inspirirati

Opraštat ću im sitne nepodopštine

Sitne nepodobštine moje djece neće me dovoditi do ludila i histerije, neću podizti glas na njih radije ću se svemu slatko nasmijati.


Zajednički doručak i šetnje od danas...

Za svaki dan napravit ću raspored, jutarnje buđenje i zajednički doručak moraju postati moj prioritet jer po jutru se dan poznaje…Popodnevna ili večernja šetnja po svježem zraku i razgovor uz čašicu čaja, čitanje slikovnica…


Umjesto kazne zagrljaj i razgovor

Promijenit ću odgojnu taktiku i umjesto da kaznim dijete zbog neke nepodopštine saslušat ću ga, zagrliti i dati mu do znanja kako poštujem njegovo mišljenje. Želim da postanemo bliskiji i da zavrijedim njegovo povjerenje.

Više neću kupovati enormne količine igrački

Prekinut ću pomahnitalu kupnju igrački i pokazati svom djetetu kako i ja mogu biti savršena igračka. Da pa i ja znam imitirati životinje, čudne zvukove, likove iz bajki…i na posljetku ja znam grliti, ljubiti, ja sam topla i brižna igračka to nikad nije.

Pokušat ću zanemariti ignoriranje dužnosti

Barem jednom tjedno pokušat ću ignorirati kada moje dijete zanemari dužnosti, loše ponašanje za stolom, odbijanje pranja zubića…pa ni ja nisam savršena.


Volim te! Najljepšim riječima započet ću dan

Započet ću i završiti dan na najljepši mogući način, riječima koje i sama tako rado poželim čuti. Iako je ljubav važno pokazivati dijelima još važnije je da to moje dijete i čuje. Volim te dušo…postat će moje 'dobro jutro' i 'laku noć'.


Pokušajte donijeti važne odluke i pridržavati se barem nekiliko njih jer one će vama i vašoj djeci učiniti život ljepšim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju