Toplo vrijeme kojemu smo svjedoci posljednjih nekoliko dana može biti opasno za najmlađe. Ukoliko u organizam ne unose dovoljno tekućine lako mogu dehidrirati, a kako bi to spriječili osigurajte im dovoljno vode i raznovrsnu prehranu bogatu povrćem

Djeca koja najveći dio dana provode u igri lako će zaboraviti da su žedni. Ukoliko ih ne podsjetite da moraju piti vodu najmlađi bi mogli dehidrirati. Voda je najbolji izbor u ove tople dane jer će najbolje utažiti žeđ, a ne sadrži suvišne šećere poput sokova ili hladnog čaja.

Ne zaboravite na bebe, one koje se hrane majčinim mlijekom dobivaju sve potrebno, no bebama koje su na dohrani pokušajte dati vodu na bočicu.

Raznovrsno voće je najbolja užina, pa je jedno od rješenja ukusna i šarena voćna salata koju će djeca rado pojesti nakon igre na otvorenom.

Nešto starija djeca radije će posegnuti za sokom, no objasnite im da voda najbolje gasi žeđ, te pripazite i na njihovu prehranu.

Potrudite se da jedu zdrave obroke koji obiluju povrćem i nemasnim namirnica te blaga variva i juhe, a izbjegnite tešku hranu i slatkiše.

U djetetovu prehranu uključite i namirnice bogate beta-karotenom jer su prirodna dopuna zaštiti kože od sunca. Beta-karoten je snažan oksidans koji štiti stanice kože od UV zračenja. Odličan izvor je meso peradi te mrkva, mango, marelice, kelj, brokula i salata.

 

Raznovrsno voće je najbolja užina, pa je jedno od rješenja ukusna i šarena voćna salata koju će djeca rado pojesti nakon igre na otvorenom.

Prilikom spravljanja voćnih obroka pripazite na moguće alergije na jagode koje su česte. Ukoliko ih dijete jede prvi puta dajte mu malu količinu i pričekajte kako bi vidjeli ima li reakcije na koži.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju