Na blogu.hr objavljen je post pod nazivom 'Neodgovorni roditelji jasličara' u kojem autorica opisuje svoje dojmove o roditeljima koji bolesnu djecu ostavljaju u vrtiću. Pročitajte post, pošaljite svoje komentare i doznajete što neke mame misle o tom problemu

Ne vodim bolesno dijete u vrtić, no ja imam izbora. No, što učiniti ako drugog načina nema? I.P.

Nešto me uspjelo jako naljutiti i ne znam kako reagirati. Naime, kopajući po internetu saznala sam da su parainfluenza virusi među najčešćim uzročnicima upale pluća kod djece.

Zašto to kažem? U ponedjeljak sam nazvala jaslice kako bih javila da moje dijete neće doći još tjedan dana. Očajna teta mi se požalila 'dobro je da ostane kod kuće. Znate, dvoje djece ima upalu pluća, treće početnu upalu pluća i sada ste mi javili za Mihovila... (rekla sam joj svoju pretpostavku o virusima)...

Znate, mama od tog i tog klinca (neću spominjati ime) svaki dan dovodi malog iako je očito da je bolestan i da mu daju čepiće za skidanje temperature. Ne možemo dokazati, no znate kako djeca izgledaju kad su bolesna. Njemu obilato curi nos, kiše, kašlje...'

Upravo se pojavio streptokok u vrtiću i moje je dijete doma. Ja moram raditi, a čuva ga djed. No, u vrtiću je mnogo bolesne djece i sve se vrti u krug. Užasno! D.K.

Posivila sam od muke. U toj priči nije važno koje je dijete prvo počelo s virusima. Svi ih lako i svugdje skupljaju i veselo šire dalje, to nije nikakva novost. Ali ne mogu shvatiti da roditelji bolesnu djecu ostavljaju u jaslicama! Prije svega, to je neodgovorno prema djetetu jer mu se mora pružiti prilika za ozdravljenje i oporavak.

Ali ostavljati bolesniju djecu u jaslicama , e to mi je stvarno neshvatljivo! Em štetiš zdravlju svog djeteta, em ugrožavaš zdravlje druge djece.

U pitanju je loš sustav, a krivnja definitivno nije u roditeljima koji nemaju izbora, niti u vrtiću. To je problem od šireg socijalnog značaja. I.M.

I tako ću ja u ponedjeljak dovesti dijete na čuvanje nakon što dođe k sebi i prođe terapiju antibiotikom da bi mi ga taj mali opet napljuvao, pa ajmo Jovo nanovo!

Boli tu mamu briga kako ću se ja snaći sa poslom jer ona mora raditi, pa eto, nema drugog rješenja. Glupost! Uvijek se nađe neko rješenje.

Post možete pročitati na: apstinent.blog.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju