Nakon brojnih avantura po svijetu, ludo hrabra, šašava pjegava djevojčica Pipi Duga Čarapa stigla je u Zagreb gdje će rušiti pravila i zabrane odraslih i unijeti nered i veselje u živote brojnih malih zagrepčana

U vrijeme kada se širom svijeta obilježava rođendan slavne švedske spisateljice Astrid Lindgren koja je rođena 14. studenoga 1907. zagrebačko kazalište Trešnja vas poziva na  predstavu 'Pipi Duga Čarapa'.

I ja sam kao djevojčica željela biti glavna, samostalna i jaka, jača od odraslih, rekla je Astrid Lindgren koja je stvorila Pipi.

Tko ide na 'Pipi Dugu Čarapu'!

 13. ožujka u 17 sati Pipi Dugu Čarapu  će pogledati Alica Širanović, 14. ožujka u 11 sati Ana Plic Cazin,  a u 17 sati Leonarda Petrović. Pošaljite svoje podatke i termin za koji želite učaznice na zadovoljna@novatv.hr. Sretno!

Astrid Lindgren je stvorila lik Pipi u vrijeme kada je njezina kći bila bolesna. Zato Pipi nije uobičajena junakinja, ona ne pokušava poučiti, već razvedriti i ohrabriti.

Nezaboravne i neobične avanture ove hrabre, slobodne, šašavo odjevene pjegave djevojčice s riđim pletenicama opisala je ova svjetski poznata književnica za djecu u istoimenoj knjizi.

Brojnim malim Zagrepčanima približit će je redateljica Trešnjine 'Pipi', mlada hrvatsko-argentinska redateljica Renata Carola Gatica.

U glavnim ulogama nastupaju Tena Jeić Gajski u ulozi šašave Pipi, Sanja Hrenar u ulozi njezine prijateljice Anike te Krunoslav Klabučar kao Tomi.

Predstava je namijenjena djeci u dobi od 3 do 9 godina. Njih će Pipi oduševiti svojom tvrdoglavom maštom, hrabrošću i neposrednošću dok će odrasle vratiti u bezbrižno djetinjstvo, u svijet mašte i igre, gdje se brišu granice između sna i jave. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju