Njemačka udruga ginekologa objavila je vijest koja će sigurno razveseliti buduće roditelje. Christian Albring, predsjednik te udruge kazao je kako je voditi ljubav u vrijeme trudnoće potpuno bezopasno za plod

Njemačka udruga ginekologa objavila priopćenje koje će zasigurno razveseliti roditelje koji se pribojavaju seksa u vrijeme trudnoće.

Christian Albring, predsjednik te udruge izjavio je kako se u seksu može uživati i tijekom trudnoće, te je vođenje ljubavi bezopasno za plod.

No, dr Albring je napomenuo kako bi roditelji trebali biti svjesni da vođenje ljubavi blizu termina poroda može inducirati porod.

- Seks je bezopasan u vrijeme trudnoće, no buduće majke trebale bi znati kako postoji mogućnost induciranja poroda ukoliko vode ljubav u kasnoj trudnoći. To se osobito može dogoditi ako postoje povremene kontrakcije ili ako se posteljica nije povukla.

Dr. Albring istaknuo je i važnost higijene intimnih dijelova tijela za vrijeme trudnoće kod trudnica i kod partnera te preporuča korištenje kondoma koji majku i dijete štite od infekcija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju