Najbolji put za klince i klinceze željne prave akcije je kazačlište Mala scena. Tamo ih čekaju Superspasiteljice. Predstava je namijenjena djeci od 5 godina na više, ali i odraslima

Predstava Superspasiteljice puna je divne ironije, humora i nesputane igre kroz koju glumci djeci govore o svijetu koji je 'skrenuo s puta' i kojeg treba spasiti.

Superspasiteljice su na rasporedu u subotu 16. siječnja u 19 sati. Predstavu je prema tekstu belgijske autorice Pascale Platel režirao Ivica Šimić, a igraju Judita Franković, Igor Kovač i Danijel Radečić.

Judita je upravo za ovu ulogu dobila nagradu za najbolju glumicu na prošlogodišnjem festivalu Assitej-a u Čakovcu koji okuplja najbolje predstave za djecu i mlade te je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta.

Moderna je bajka s licima koja neodoljivo podsjećaju na prinčeve i princeze, ali u suvremenom ruhu.

Autorica se u predstavi poigrava pojmovima kao što su 'tradicionalne vrijednosti', 'stara dama' (Europa naravno) koja spašava svijet, o zatvorenim krugovima koji teško prihvaćaju nove članove u svoje društvo (nije li nam to poznato?) i koji se osjećaju pozvanima da 'spašavaju' sve i svakoga. No, predstava nudi i poruku, pravu mogućnost za spas svijeta - prihvaćanje drugoga, djelatnu ljubav i nesebično darivanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju