Reality showovi, instant zvijezde, Internet, globalizacija, socijalno okruženje… mnogo je čimbenica zbog kojih jedan sedmero ispitanih tinejdžera na postavljeno pitanje o svom zanimanju odgovara. 'Želim biti zvijezda'.


'Biti zvijezda' definitivno je postalo zanimanje, a tretira se jednako ozbiljno kao i zanimanje liječnika, policajca ili odvjetnika.

Čak četvrtina ispitanika u dobi od 16 do 21 godine žele biti pjevači ili članovi benda što je većini ispitanika zanimanje broj jedan. Na drugom je mjestu najpoželjnijih zanimanja rad na televiziji i općenito u medijima a to želi otprilike četvrtina ispitanika.

Zanimanje 'celebrity' priželjkuje njih 14 posto. Ipak, zanimljivo je da 13 posto ispitanika želi raditi u prosvjeti, 12 posto njih želi postati liječnikom, 11 posto odvjetnikom, a osam posto njih radilo bi kao medicinske sestre ili neko pomoćno medicinsko osoblje.

Zanimljivo istraživanje provela je Alliance & Leicester banka, a njihov glasnogovornik Andy Muddimer prokomentirao je rezultate:

'Danas je puno mladih pod velikim utjecajem slavnih, prije trideset godina taj se termin koristio isključivo za poznate glumce i pjevače, ali danas je najveći broj tih slavnih slavan samo zato što je slavan'.

Ljestvica poželjnih zanimanja:

1.pjevač, glazbenik ili član benda
2.rad na televiziji ili drugim medijima
3.zvijezda
4.modni kreator
5.učitelj
6.liječnik
7.odvjetnik
8.vojnik
9.novinar
10.sportaš/ica


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju