Kada se 1999. godine Alex Patrick liječila od raka cerviksa, liječnici su joj rekli kako nikad neće moći imati djece. Njezine se sestre s tim nisu složile i odlučile su joj 'pokloniti' dijete. Kad im je prije dvije godine to uspjelo rođenjem sina Charlieja, ove su godine tri sestre pokušale ponovno.

Okolnosti začeća dvogodišnjeg Charlieja i njegovog budućeg brata ili sestre zaista su neobične. Charlie, koji je rođen u lipnju 2005. godine, nije dijete jedne, već tri majke.

Nakon što je izliječila rak cerviksa Alex je ostala neplodna, njezina sestra blizanka Charlotte i starija sestra Helen koje i same imaju djecu i supruge, odlučile su zajedno svojoj sestri omogućiti da dobije dijete koje je oduvijek željela.

Charlotte je donirala jajašca, koja su oplođena spermom Alexinog muža Shauna. Embrijo je tada implantiran u 37-godišnju Helen, a dijete je nakon rođenja pripalo Alex. Tri sestre postupak trenutačno ponavljaju.

Helen se ponovo sprema roditi dijete koje je začeto kao i Charlie. 

'Shaun i ja smo znali da želimo još jedno dijete, ali nisam se to usudila ponovno tražiti Charlotte i Helen. Nekoliko mjeseci prije Charliejeva drugog rođendana, Charlote me pitala jesmo li spremni imati još jedno dijete. Budući da je prošli puta ostalo zamrznutih embrija, Charlotte nije morala ponovno donirati jajašca. Helen je sada trudna 24 tjedna i jedva čekam da se dijete rodi. Osjećam se kao najsretnija osoba jer imam ovakve sestre', ispričala je Alex.

'Nekoliko tjedana nakon što se rodio Charlie moji su hormoni poludjeli. Bilo mi je neobično što sam rodila, a u rukama ne držim dijete. Ali to je ubrzo nestalo. Uvijek sam voljela Charlieja kao nećaka, a ne svoje dijete. Kada sam vidjela kako je usrećio moju sestru i njezinog supruga, znala sam da je to bila ispravna odluka', rekla je Helen.

'Nikada ne bih bila surogat nekome koga ne poznajem, ali za Alex sam spremna učiniti sve što mogu da joj pomognem jer je volim', dodala je Helen.

Na porodu je osim liječnika bila i Alex, a Helen kaže kako nije osjećala nikakav problem kada je Charlieja davala sestri. I Charlotte je rekla da o Charlieju razmišlja samo kao o nećaku, bez obzira na to što joj pomalo sliči.

Sretan trijo sada očekuje i drugo dijete. Alex je uzbuđena što će Charile dobiti brata ili sestru.

'Charlie se tome veoma veseli. Zna da ovo dijete dolazi s istog posebnog mjesta kao i on – trbuha njegove tetke Helen', kaže 35-godišnja Alex iz Londona.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju