UNICEF Hrvatska je svečano otvorio svoju prvu trgovinu i INFO centar u društvu UNICEF-ove ambasadorice dobre volje Bojane Gregurić Vejzović, posebne UNICEF-ove izaslanice za roditelje i bebe Maje Vučić te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Na dvadesetak četvornih metara u Ilici 8 UNICEF je smjestio brojne artikle iz svoje ponude kupnjom kojih pomažete rad i djelovanje međunarodne organizacije u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz trgovinu prostor služi i kao UNICEFov INFO centar u kojem zainteresirani građani mogu dobiti sve informacije o djelovanju i programima UNICEFa, kao i potražiti pomoć.

Otvorenjem UNICEF trgovine započinje mjesec aktivnosti povodom 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Otvorenjem UNICEF trgovine i INFO centra započinje mjesec aktivnosti kojima se UNICEF Hrvatska priključuje svjetskoj proslavi 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Od 20. do 22. studenog u suradnji UNICEFa i Hrvatskog filmskog saveza u kultnom zagrebačkom kinu EUROPA održat će prvi Filmski festival o pravima djece. UNICEF Hrvatska se priključuje brojnim zemljama diljem svijeta koje ove godine pokreću slične događaje i festivale s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima u ostvarivanju prava djece širom svijeta.

Veliki broj djece trpi nasilje i zlostavljanje, živi u velikome siromaštvu i ne dobiva priliku ostvariti svoje potencijale, a Hrvatska nije iznimka u tome.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju