Bezobrazno, no često pitanje koje poslodavci postavljaju ženama je planiraju li u narednih par godina trudnoću. Privatne tvrtke uskoro bi mogle promijeniti mišljenje!

Privatne tvrtke koje u svoj tim uzmu trudnicu sredstva za njezinu plaću će dobiti iz gradskog budžeta.

Iako poslodavce često zanima je li njihova buduća zaposlenica udana, ima li djecu ili ih tek planira, oni koji vode vlastite tvrtke u Nišu brzo će promijeniti mišljenje, piše portal danas.rs.

Gradski projekt 'Trudnoćom do posla' predviđa da privatne tvrtke koje zaposle trudnicu sredstva za njezinu plaću dobiju iz gradskog budžeta sve dok trudnica ne otvori porodiljni koji će  po zakonu plaćati država.

Tvrtka je obavezna zaposliti trudnicu na najmanje godinu dana, a ovaj jedinstveni projekt koji je za sada pokrenut samo u Srbiji osmislio je Savez za prenatalnu politiku.

'Uvjeti u okviru ovog projekta su idealni, ali realno, ne vjerujem da će uspjeti', kaže buduća majka Jelena koja traži posao.

Javilo nam se 40 trudnica i 15 potencijalnih poslodavaca. Cilj projekta je potaknuti žene da postanu majke te ublažiti negativnu politiku u zapošljavanju žena koja postoji.

'Zbog toga što rađaju, žene nisu i ne smiju biti manje vrijedne pred poslodavcem' kaže Jelena Vojinović, predsjednica Savijeta za prenatalnu politiku.

Trudnice koje žele sudjelovati u projektu 'Trudnoćom do posla' moraju imati boravište u Nišu te potvrdu ginekologa da su najmanje u trećem mjesecu trudnoće. Brak nije uvjet!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju