Zaposlene majke koje teško balansiraju između poslovnih obaveza i brige o djetetu ne utješu loše na njihov razvoj. To je dokazalo i istraživanje te opovrgnulo glasine kakao žene koje rade štete svojoj djeci

Iako je mišljenja javnosti kako se majke koje rade često ne mogu dovoljno i dobro brinuti za svoju djecu što itekako utječe na njihov razvoj, istraživanje provedeno na američkoj i britanskoj djeci je pokazalo kako to nije točno.

Žene koje rade, a uz to su i majke ne utječu loše na svoju djecu. Istraživanje provedeno na djeci pokazalo je kako mališani čije su se majke vratile na posao nakon isteka porodiljnog dopusta ne zaostaju u razvoju za vršnjacima čije mame ne rade.

Mališani čije su se majke vratile na posao nakon isteka porodiljnog dopusta ne zaostaju u razvoju za vršnjacima čije mame ne rade.

Ne postoji dokaz koji podupire tvrdnju kako zaposlene majke štete razvoju svog djeteta, a u izvještaju istraživanja stoji i kako nema razlike među djecom čije majke rade pola i puno radno vrijeme.

Istraživanje koje je provedeno na 17 tisuća mališana koji su rođeni tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća je pokazalo kako stabilnost u domu u kojem odrastaju najviše utječe na njih.

Zaposlene majke dakle mogu u miru i bez grižnje savjesti odlaziti na posao, a po povratku uživati u tenucima koje provode sa svojim najdražim klincima i klincezama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju