Na gotovo svim relevantnim popisima najboljih kombinacija s ovogodišnje Met Gale našlo se jedno uistinu efektno izdanje koje pomiče granice mode. Tko je odvažni mladić koji je pred fotografe okupljene u njujorškom muzeju Metropolitan došao u "vjenčanici"?

Galerija Alton Mason na Met Gali Alton Mason na Met Gali Alton Mason u kombinaciji modnog brenda Karl Lagerfeld +1 Alton Mason u kombinaciji modnog brenda Karl Lagerfeld

On je Alton Mason, 25-godišnji američki maneken i glumac koji već nekoliko godina suvereno vlada listama najbolje odjevenih slavnih muškaraca.

Alton Mason u kombinaciji modnog brenda Karl Lagerfeld Alton Mason u kombinaciji modnog brenda Karl Lagerfeld (Foto: Afp)

Alton je sve samo ne modni ziheraš, što je još jednom potvrdio i na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu. Redefinirao je pojam Chanelove mladenke pojavivši se na događanju u vjenčanoj kombinaciji koju je za njega dizajnirao Kim Hun, direktor dizajna u modnoj kući Karl Lagerfeld.

Alton Mason na Met Gali Alton Mason na Met Gali (Foto: Afp)

Inspiraciju za kreaciju Kim Hun pronašao je u jednoj Lagerfeldovoj skici čipkastog kaputa. Transformirao ga je u čipkasti kombinezon s naglašenim ramenima i produženim rukavima.

Kradljivac srca u kratkim hlačama: Izdanje Pedra Pascala o kojem bruji internet Pedro Pascal na Met Gali u kombinaciji s potpisom modne kuće Valentino Pedro Pascal na Met Gali u kombinaciji s potpisom modne kuće Valentino Pedro Pascal u kratkim hlačama na Met Gali +4 Pedro Pascal

Kombinezon je nadopunjen čipkastim čizmama i lepršavim velom od šifona. Dizajner je spojio elemente klasične svadbene ženske mode i predstavio ih na inovativan način - u muškoj odjevnoj kombinaciji.

Alton Mason na Met Gali Alton Mason na Met Gali (Foto: Afp)

Ovo izdanje Altona Masona pomaklo je granice mode i opet nas podsjetilo da o odjeći ne moramo uvijek razmišljati kroz prizmu muških i ženskih komada. Barem ne u situacijama poput Met Gale, od koje očekujemo maštovitost i prekrajanje modnih pravila.

Sviđaju li vam se ovakva inovativna izdanja na Met Gali?

glasova:

Njihova karizma ne blijedi: Legendarni supermodeli 90-ih zablistali na Met Gali Carla Bruni na reviji modne kuće Chanel 1992. Karl Lagerfeld i Kate Moss 1996. godine Karl Lagerfeld i Naomi Campbell u 90-ima +8 Naomi Campbell na Met Gali u Chanelovoj haljini iz kolekcije za proljeće/ljeto 2010.

Jared Leto u kostimu mačke Choupette bio je najsimpatičnija posveta Karlu Lagerfeldu Jared Leto na Met Gali u kostimu mačke Choupette Jared Leto na Met Gali u kostimu mačke Choupette Jared Leto na Met Gali u kostimu mačke Choupette +1 Jared Leto na Met Gali u kostimu mačke Choupette

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju