Za ljepotu treba patiti – uzrečica je u koju ne vjeruju modna dizajnerica, stilistica i kostimograkfinja Marija Cvitanović, vlasnica modnog brenda Marka. Da joj je udobnost u odijevanju na prvom mjestu pokazala je i modnom revijom Marka Marija Cvitanović Vintage Glamour Pounje održanoj u novouređenom hotelu Bellevue u Orebiću

Marija Cvitanović i Pounje, poznati domaći proizvođač kvalitetnog i modernog rublja i spavaćeg programa, prije nešto više od godinu dana udružili su snage i kreirali zajedničke kolekcije. Pounje je tako uz Marijinu asistenciju svoj asortiman proširio na haljine od svile i fine viskoze, udobne gotovo kao spavaćice.

Gola ramena daju dozu senzualnosti, ali ništa nije prenaglašeno niti prenapadno. Svaka žena, bez obzira na konfekcijski broj, može nositi tuniku, majicu, haljinu golih ramena, kaže Marija Cvitanović

Nova kolekcija Marka Marija Cvitanović Vintage Glamour Pounje nadahnuta nekim prošlim vremenima prikazana je na otvorenju novouređenog hotela Bellevue u Orebiću na Pelješcu koji predstavlja značajnu investiciji u turizam vrijednu preko 20 milijuna kuna s velikim značajem za Orebić, Pelješac i turizam u Hrvatskoj općenito.

Nova kolekcija sastoji se od najudobnijih širokih hlača, topića u stilu negližea i lepršavih, mekanih haljina koje na tijelu 'sjednu' kao druga koža.

'Ideja nam je bila napraviti kolekciju odjeće za dan i večer koja je vrlo bliska spavaćem programu po kojem je Pounje i najpoznatije. Trudili smo da kolekcija odiše bezvremenskom elegancijom koju jako volim i nastojim je uvijek zadržati i u samostalnim kolekcijama. Svake sezone kolekcije nadopunjavam novim komadima, ali neki svevremenski komadi su tu iz sezone u sezonu', ističe Marija.

Jedan od bezvremenskih odjevnih predmeta su i široke svilene ili viskozne hlače koje Marija Cvitanović voli nositi i privatno, a njihova udobnost, barem dok je proljeće i ljeto, uspjela je čak s prvog mjesta izgurati Marijine najdraže hlače – traperice.

'ZA LJEPOTU SE PATI' - ILI?

'U tim 'pidžamastim' hlačama osjećam se kao da nemam ništa na sebi. Tkanine su mi kod kreiranja odjeće jako važne jer kada ste u istoj odjeći cijeli dana važno je da ona bude udobna', ističe Marija pa dodaje da za nju ne vrijede riječi 'ginem za modu' ili 'za ljepotu se pati'.

S obzirom na udobne materijale i šire modele iz kolekcije Marka Marija Cvitanović Vintage Glamour Pounje mogu nositi žene raznih konfekcijskih brojeva, a evo i koja 3 ljetna trenda, ističe Marija Cvitanović, može nositi svaka žena bez obzira na konfekcijski broj:

1. Gola ramena
'Gola ramena daju dozu senzualnosti, ali ništa nije prenaglašeno, preotvoreno niti prenapadno. Svaka žena, bez obzira na konfekcijski broj, može nositi tuniku, majicu, haljinu golih ramena', kaže Marija.

2. Igranje bojama

'Poigrajte se s bojama, isprobajte boje za koje možda mislite da vam se stoje, da su prekričave i slično... Mogli biste se ugodno iznenaditi. Osim toga, boje unose veselje u život i odijevanje', savjetuje.

3. Udobnost i - osmijeh
'Sve se na kraju svodi na to kako nešto nosimo. Zato uvijek inzistiram na udobnosti, jer smatram da ono u čemu se ne osjećamo udobno ne možemo ni dobro nositi. Možete dobiti sto savjeta sa svih strana, ali najvažniji naputak kojeg bi se sve žene trebale držati je taj da nose ono u čemu se osjećaju svoje', kaže Marija Cvitanović.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju