U otmjenoj atmosferi Umjetničkog paviljona u Zagrebu Martell je proslavio 300 godina postojanja te dočarao uzvanicima eleganciju i raskoš inspiriranu francuskim umijećem življenja

Ljubitelji Martella uživali su u kušanju slavnog konjaka, specijalitetima s potpisom Priske Thurning, chefa restorana Dubravkin put, ali i u nastupu plesno akrobatske skupine Serpentes koja je svojom izvedbom prikazala bogatu povijest najstarije konjak kuće na svijetu.

Svoju 300. godišnjicu postojanja Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja

Proslavu su uveličali međunarodni brend ambasador Christophe Pienkowsk, veleposlanica Francuske u Hrvatskoj, njena ekselencija Michèle Boccoz te uvaženi uzvanici iz svijeta umjetnosti, mode, kulture i zabave poput Mie Kovačić, sestara Boudoir, Martine Felje, Diane Viljevac, Mirana Kurspahića, Ane Stunić, Marijane Batinić, Viktora Drage i brojnih drugih.

Gastronomske poslastice osmišljene posebno za ovu priliku podcrtane su okusima i mirisima Martell konjaka, a o tajnama ispijanja 'vode života' uzvanike je upoznao brend ambasador Pienkowski. Nakon gala večere uzvanici su uživali u ispijanju vrhunskih koktela na bazi Martella, a za profinjeni glazbeni ugođaj pobrinuli su se Ante Gelo i Marko Tolja.

Martell kuća osnovana je 1715., u vrijeme kada je francuski pokret 'Art de vivre' bio na samom vrhuncu. Razdoblje je to kada gastronomija i enologija doživljavaju svoj procvat te kada je zanatstvo veoma cijenjeno.


Svoju 300. godišnjicu postojanja Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja - od spektakularne zabave u dvorcu Versailles do svečanih događanja na kojima se gastronomija sljubljuje s Martellom i pretvara u užitak.

Povodom velike godišnjice predstavljen je i projekt Martell France 300, čija ambasadorica, slavna Diane Kruger odabire 300 uglednih osoba širom svijeta, koji kroz svoje doprinose u gastronomiji, modi i umjetnosti, predstavljaju suštinu francuske umjetnosti življenja u 21. stoljeću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju