Mnogim ženama bitno je imati zdravu i njegovanu kosu. No prečesto pranje, feniranje, oblikovanje pomoću pegle za kosu ili figara, pa čak i boravak na suncu ili hladnoći, ostavljaju trag na našoj kosi.

Galerija Lijepa kosa Leonor Greyl Masque Quintessence maska za kosu Balea Professional Oil Repair Intensive profesionalna maska za kosu +8 L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Zato, kako bismo sačuvale zdravlje kose, koristimo pomagače u obliku šampona i regeneratora prilagođenih našem tipu kose, ali i maske za kosu koje su tu da je učine još zdravijom i ljepšom, da joj pomognu ako je suha, lomljiva, bez sjaja....

Maske za kosu imaju razne funkcije, od dodavanja vlage i sjaja preko njegovanja kovrči pa sve do popravljanja oštećenja.

Koju masku za kosu odabrati za sebe?

Bitno je odrediti problem s kojim se borite, a onda pronaći najbolje rješenje. Stručnjaci za kosu preporučuju upotrebu maski za kosu jednom tjedno.

Na tržištu su dostupne mnogobrojne opcije, a mi smo u nastavku izdvojili maske za kosu bez silikona. Naime, dugotrajna upotreba silikona u njezi kose može utjecati na njezinu snagu i izgled. Osjećaj težine, suhoća, teže raščešljavanje... sve su to potencijalne nuspojave upotrebe proizvoda sa silikonom, zbog čega ih dio žena izbjegava. Ako i sami preferirate opcije bez silikona, u nastavku donosimo deset opcija.

1. Leonor Greyl Masque Quintessence maska za kosu

Ovo je maska koja dubinski obnavlja jako oštećenu kosu. Trenutačno je omekšava, poboljšava joj sjaj i olakšava oblikovanja. Radi se o proizvodu s 90 posto prirodnih sastojaka. Maska se nanosi na suhu kosu i ostavlja da djeluje 20 minuta. Od aktivnih sastojaka sadrži: kupuasu ulje iz organskog uzgoja, mongongo ulje iz organskog uzgoja te ulje jojobe iz organskog uzgoja.

Leonor Greyl Masque Quintessence maska za kosu Leonor Greyl Masque Quintessence maska za kosu (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Davines The Spotlight Circle tretman za sjaj kose

Ovaj tretman kosi daje pojačani sjaj i ističe boju i oblik frizure bez otežavanja kose. Namijenjen je za sve tipove kose, a posebno za bezličnu kosu. Ne sadrži silikone ni umjetne boje.

Davines The Spotlight Circle Davines The Spotlight Circle (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Balea Professional Oil Repair Intensive profesionalna maska za kosu

Ova intenzivno njegujuća maska bez silikona popravlja kosu sklonu lomljenju te joj daje mekoću. Idealan je odabir za izmorenu kosu, a strukturalna oštećenja popravlja od korijena pa sve do vrhova. 

Balea Professional Oil Repair Intensive profesionalna maska za kosu Balea Professional Oil Repair Intensive profesionalna maska za kosu (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. L’Oréal Professionnel Mythic Oil

Ovo je blaga uljna maska za normalnu i nježnu kosu bez silikona, s arganovim uljem. Kosu temeljito hrani, hidratizira i revitalizira te je čini sjajnom i glatkom na dodir. Nakon upotrebe kosa je vidljivo ljepša, zdravija, sjajnija i lako se raščešljava.

L’Oréal Professionnel Mythic Oil L’Oréal Professionnel Mythic Oil (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. L'Occitane maska za intenzivno obnavljanje kose

Ova kremasta maska za kosu, formulirana bez silikona, dubinski i temeljito obnavlja suhu, krhku i oštećenu kosu. Kosa je snažija, više zaštićena i blistava, a vlasi njeguje bez osjećaja težine te vraća kosi prirodni sjaj.

L'Occitane maska za intenzivno obnavljanje kose L'Occitane maska za intenzivno obnavljanje kose (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant

Ovo je umirujuća i hidratantna maska bez silikona koja uravnotežuje, hidratizira i hrani vlasište te ga ostavlja čistim, umirenim i bez svrbeža. Osim toga, učinkovito se bori protiv prhuti, masnih korijena i ispadanja kose.

Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Yves Rocher 2u1 balzam & maska za obnavljanje kose

Ovaj 2u1 balzam i maska s obnavljajućim uljem jojobe dubinski obnavlja vlasi kose i popravlja već nastala oštećenja. Svakom primjenom kosa postaje jača i ljepša te otpornija. Može se koristiti prije ili nakon šamponiranja na suhu ili vlažnu kosu.

Yves Rocher 2u1 balzam & maska za obnavljanje kose Yves Rocher 2u1 balzam & maska za obnavljanje kose (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. La Croa Hydration maska za sve tipove kose

Ovo je maska kremaste strukture, bez silikona, sulfata, parabena i alergenih mirsa, s organskim uljima kokosa, argana i sezama te organskom aloe verom i zelenim čajem. Namijenjena je za dubinsku hidrataciju svih tipova kose.

La Croa Hydration maska za sve tipove kose La Croa Hydration maska za sve tipove kose (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Hask Repairing Deep obnavljajuća maska za kosu Argan Oil

Ova dubinska obnavljajuća maska za kosu ne sadrži sulfate, parabene, ftalate, gluten, silikone i isušujući alkohol.

Bez greške: Četiri boje kose koje pristaju baš svakom tenu Gigi Hadid s bež nijansom kose Selena Gomez s čokoladnom nijansom kose Lauren Conrad s pozlaćenom nijansom kose +1 Jennifer Lopez s mednom nijansom kose

Hidratizira kosu i sprječava lomove te vraća suhu i oštećenu kosu u život zahvaljujući formuli s arganovim uljem.

Hask Repairing Deep obnavljajuća maska za kosu Argan Oil Hask Repairing Deep obnavljajuća maska za kosu Argan Oil (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. K18 Biomimetic Hairscience – maska za molekularnu obnovu kose bez ispiranja

Ovo je maska namijenjena za obnovu oštećene kose. Ne ispire se, a kosu obnavlja iznutra te djeluje već nakon četiri minute. K18 maska obnavlja kosu, lagano je hidratizira, nakon čega se lakše raščešljava te ostaje meka i glatka, a namijenjena je svim tipovima kose.

K18 Biomimetic Hairscience K18 Biomimetic Hairscience (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju