Matea Halilović s bloga Little Things by Matea te Ivana Šakić s bloga Tasty Business napravile su vodič za blagdane na 22 stranice koji otkriva super ideje za izradu dekoracija i slastica za Božić

Galerija Par koraka do Božića - 8 Par koraka do Božića - 9 Par koraka do Božića - 6 +4 Božićne darove možete zamotati na nove načine

Par koraka do Božića - 8 Par koraka do Božića - 8 Foto: Blog Little Things by Matea / Tasty Business
Da biste uredili dom za blagdane, ne trebaju vam skupi ukrasi. Bilo koju prostoriju u domu osvježit će mali efektni ukrasi ili detalji.

Matea Halilović s bloga Little Things by Matea te Ivana Šakić s bloga Tasty Business napravile su vodič za blagdane na 22 stranice koji otkriva super ideje za izradu dekoracija i slastica za Božić

Zavirite na Pinterest! Ove godine sam kupila bijeli marker za staklo koji se može brisati pa sam nacrtala balone, adventske vjenčiće i pahulje po prozorima. To je uvelike promijenilo cijelu atmosferu, kaže nam Ivana Šakić s bloga Tasty Business.

Za ukrašavanje doma možete upotrijebiti i klasične dekoracije poput blagdanskih lampica.

Lampice instantno daju božićni ugođaj. Uz to dodati kakvu girlandu i nekoliko kuglica i sve je već ljepše. Ne treba potrošiti puno novca na ukrase, ionako je najljepše kada nešto sam stvoriš. Upravo to je bila ideja iza naše knjižice, dodaje Matea Halilović s bloga Little Things by Matea.

Ove su dvije blogerice udružile snage i napravile vodič po imenu Par koraka do Božića na 22 stranice koji obuhvaća recepte, ideje i savjete za izradu svega od božićnih vijenaca do prigodnih kolačića kao što su puslice s čokoladom, kuglice od čokolade i lješnjaka ili keksa s medom.

U vodiču možete saznati kako napraviti božićno drvce od grana različitih dužina, drvene ukrase za jelku, ali i načine na koje možete zamotati blagdanske darove.

Par koraka do Božića - 5 Božićne darove možete zamotati na nove načine (Foto: Blog Little Things by Matea / Tasty Business)

Kada pitamo cure što su za njih omiljeni blagdani, Matea spremno odgovara – Ma samo da nisu čarape. Šalim se, zapravo bih se razveselila nekim slatkim božićnim čarapama.

Ivana, pak, cijeni svaki promišljeni dar.

Ono kada vidiš da je netko uložio trud, a ne samo ušao u trgovinu i kupio prvo što je vidio. Da me je slušao tijekom godine i da mi je kupio nešto što mi je stvarno zanimljivo. Koristim ovu priliku da poručim frendovima da mi prestanu kupovati kuharice Jamieja Olivera. Sve ih imam!

Cure se slažu da je najdraži dio Božića ionako druženje s voljenim članovima obitelji te prijateljima.

Najdraži dio su mi pripreme na Badnjak i čekanje da se svi zajedno okupimo oko drvca, kaže Matea, koja Božić ne bi mogla zamisliti bez toplog doma i obitelji, druženja s prijateljima uz kuhano vino, božićnog albuma Michaela Bublea te francuske salate.

Ono pretvaranje da radim i ne vidim ništa dok moj tata se, kao kada smo bili mali, iskrade i stavlja poklone pod bor. Meni je Božić upravo to, par dana bliskih ljudi, par dana jako dobre klope i jedno duže razdoblje širenja ljubavi i pozitivne energije. Jest da bi tako trebalo biti stalno, ali ... Što je, tu je, zaključuje Ivana.

Matein i Ivanin vodič "Par koraka do Božića“ možete u potpunosti pogledati ovdje.

Po Ivaninoj preporuci za sve vas koji ste u užurbanim i ponekad stresnim pripremama za Božić predlažemo opuštajuću i snježnu glazbu Michalea Bublea.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju