Modna blogerica i youtuberica Matea Frajsberger pokrenula je projekt "Mala promjena čini veliku razliku" te će tijekom cijele godine zaradu od svojeg kanala na YouTubeu donirati Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo.

 

Jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih blogerica i youtuberica Matea Frajsberger na svom kanalu na YouTubeu Click4Chic ima 54.737 pratitelja, a samo u siječnju Mateini videi pogledani su 200.000 puta. Upravo ti pregledi donijeli su njezinu kanalu zaradu od 766,93 kune, a tijekom cijele 2019. Matea će svaki taj mjesečni prihod donirati Udruzi Indigo.

Uspješna modna blogerica Matea Frajsberger donirat će zaradu sa svojeg YouTube kanala Udruzi Indigo2019. godina je promjena, barem promjena za mene. Odlučila sam uz vašu pomoć napraviti nešto lijepo. U 2019. svaki mjesec odlučila sam cijelu svoju zaradu s YouTubea donirati jednoj jako, jako kul udruzi.
Ta donacija je moja odluka, ali apsolutno svaki novčić iz te donacije vaša je zasluga. Svaki vaš pregled, svaki vaš klik i lijepi komentar...

Želim da to radimo i dalje. Želim da znate da osim što svaki vaš klik veseli mene, od današnjeg dana nadalje uveselit će i nekoga drugog. Nekoga kome je naša pomoć potrebna, nekoga tko računa na nas, nekoga tko se ne zna brinuti sam za sebe i nadam se da ćete biti u cijelom procesu sa mnom, poručila je Matea Frajsberger u videu koji je objavila na YouTubeu.Matea je tim povodom i posjetila Udrugu za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, koja je osnovana 2015. godine. Glavni cilj i misija udruge su edukacija i promoviranje aktivnog bavljenja ljubimcima te odgovorno vlasništvo u svrhu smanjenja napuštenih životinja. 2018. bila je dosad najuspješnija za Indigo i brojka od 365 udomljenja u jednoj godini apsolutno je pohvalna. U zadnjih pet godina rada udruga Indigo udomila je više od 1200 životinja, od čega je većina spašena iz nehumanih uvjeta od gotovo sigurne smrti.

Indigo u svakom trenutku na skrbi ima 70 do 100 pasa, od kojih je devet na rehabilitaciji. Pomažu i djeluju na području čitave Hrvatske te smatraju da je bitno da svi zaštitari i ljudi koji vole životinje zajedno surađuju kako bi se smanjio broj napuštenih pasa.

U Udruzi Indigo Matea je upoznala i Liama, psa iz projekta kastracije u romskim naseljima iz Čakovca. U sklopu tog projekta dosad je pokupljeno više od 3000 pasa koji su kastrirani i nakon toga vraćeni u romska naselja. Indigo je kod sebe uspio ostaviti neke pse bul pasmina koji se često koriste u borbama te teže udomljive i bolesne pse koji vjerojatno ne bi preživjeli da su bili vraćeni tamo otkuda su došli.

Velika maza Dobby, kojemu su oko dvije godine, također je došao iz romskih naselja preko projekta kastracije i u Indigu je šest mjeseci. Nije imao sreće brzo naći udomitelje, ali za njega se traži udomitelj koji ima iskustva s psima u tipu bulla i pita i koji će mu pružiti dovoljno i fizičke i psihičke aktivnosti, ističu iz Udruge Indigo.

POMOĆI JE ZAPRAVO VRLO LAKO

Nadam se da je i vas ova priča potaknula da radite lijepe stvari, da ne zaboravite na one kojima je naša pomoć potrebna. Ako niste u mogućnosti donirati novac ili udomiti peseka, podijelite neku objavu Udruge Indigo, puno će im značiti, kaže Matea Frajsberger te poručuje:

Zadovoljstvo spoznajom da si pomogao ili pomogla spasiti jedan život –
ima li bolje plaće na svijetu?

Kao velika ljubiteljica životinja koja i sama ima dva udomljena psa i mačke te još jednog psa i kornjaču, Matea Frajsberger u prosincu je pokrenula i veliku akciju protiv petardi.

Oduvijek sam se priklanjala pesekima, oni su uvijek nekako zadnji kada je riječ o donacijama i prioritetima kome treba pomoći, rekla nam je Matea pa otkrila zbog čega se odlučila pomoći baš Udruzi Indigo.

Njihov rad najviše zamjećujem. Jako se trude, vrlo su aktivni na društvenim mrežama, cure iz udruge koje studiraju na Veterinarskom fakultetu su divne i nikada ne traže veliku pomoć.

Svi koji ne mogu pomoći financijski ili udomljenjem životinje, mogu pomoći na druge načine, primjerice klikom na Mateine videe na YouTubeu jer svaki klik donosi zaradu koja će biti donirana Indigu, a udruzi koja se nalazi u Rakitju, na putu između Zagreba i Samobora, možete pomoći i prijevozom pasa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju