U četvrtak je u Zagrebu započeo Cro A Porter koji je predstavio neka od najpoznatijih mena iz hrvatskog modnog dizajna. Jedno od njih je i ono Matije Vuice, dizajnerice u čijim večernjim haljinama uživaju brojne žene

Jubilarno izdanje Cro A Portera otvorila je Matija Vuica kolekcijom LUNA(R). Matija je ovu kolekciju osmišljavala slušajući tek nastali album instrumentalne glabne Jurice Popovića - LUNAR, po kojem je i nazvana kolekcija.

Lunar je Matiju odveo u svijet snažnih boja (koje rijetko koristi), čistih linija i nekih novih konstrukcija koje istovremeno skulpturalno iscrtavaju ženu – Lunu, ali u kontrastu sa mekim linijama svile koje kao da cure u slapovima sa bokova, sa grudi, tvoreći valove tonirajućih boja. Valovi se provlače kroz cijelu kolekciju kako u pripijenim tako i u raskošnim varijantama dugih haljina, baš kao što život teče u valovima uspona i padova.

Manekenke koje su se za ovu reviju okupile još jedanput, već su ispisale svoju životnu putanju i postale, neke supruge, neke majke a neke uspješne poslovne žene, ali sve su zadržale gordost, radost i ljepotu poput Božice Lune.

Kroz atmosferu instrumentalne glazbe 'Lunara', koji je premijerno izveden sinoć na Cro A Porteru, Matijine Lune ispisale su svoje nove živote. Morana Paj, Josipa Janković, Nives Vinčić, Diana Šimunić, Martina Majcenović, Lina Jurašić samo su dio nekadašnjih manekenki koje su sinoć nosile Matijinu reviju.