Umjesto posipanjem brašnom i ludiranjem po centru Zagreba, maturanti zagrebačke XV. gimnazije zadnji dan srednje škole proslavili su na prilično drugačiji način – velikim humanitarnim činom

Maturanti XV. gimnazije u Zagrebu, popularno zvane MIOC, od srednje škole oprostili su se na najljepši način – pomažući drugima. Naime 300 maturanata ove matematičke gimnazije na zadnji dan škole doniralo je 300 kilograma hrane za korisnike socijalnog dućana Crvenog križa u Novom Zagrebu.

Maturanti zagrebačke XV. gimnazije zadnji dan škole proslavili su na najljepši način - pomažući drugima

'Ovom inicijativom XV. gimnazija željela se udaljiti od ružnog običaja posipanja brašnom na zadnji dan škole. Smatramo da je to bitno u trenutku kada svi moramo biti svjesni da oko nas ima ljudi koji si ne mogu priuštiti osnovne prehrambene namirnice i koji nemaju što jesti', ističe profesorica Ljiljana Crnković, ravnateljica MIOC-a.

Pakete s tjesteninom, brašnom, uljem, šećerom, soli i drugim namirnicama maturanti su na zadnji dan škole u 10 sati utovarili u vozilo Crvenog križa, a nakon toga su priredili proslavu na igralištu škole.

'Maturanti su pekli roštilj, slušali glazbu, fotografirali se, guštali, a zatim su se oko 13 sati priključili Norijadi na Bundeku, neki su otišli na privatne zabave i slično', kaže ravnateljica Ljiljana Crnković. Ovom hvalevrijednom akcijom maturanti MIOC-a dokazali su da se zadnji dan škole može proslaviti i na drugačiji način osim posipanjem brašnom i ludiranjem po gradu. Bravo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju