Dobro je poznato kako menstrualni ciklus može utjecati na raspoloženje i ponašanje žene. No, jeste li znali da PMS ili pak ovulacija utječu i na vaš izgled i privlačnost? Donosimo 7 neobičnih stvari za koje je kriva mjesečnica, točnije periodi ovulacije i PMS-a

1. Koža mijenja boju i strukturu
Koža tijekom cijelog ciklusa nekoliko puta promijeni strukturu. I dok tijekom PMS-a i menstruacije koža može postati blijeda, hrapavija i beživotna, u razdoblju ovulacije koža, a posebno ona na licu je najblistavija i najrumenija. I ovaj efekt se povezuje s ugrađenim ljudskim porivom za produljenje vrste zbog kojeg su žene tijekom plodnog razdoblja muškarcima najzgodnije.

2. Povećana želja za kupovinom
Slijedeći put kada krenete u šoping nemojte ići za vrijeme PMS-a jer ćete potrošiti više nego što ste planirali, a kupovina neće biti kvalitetna.

Naime, znanstveno je dokazano kako su žene u tom razdoblju sklonije impulzivnom šopingu tijekom kojeg kupujemo stvari koje nam ili ne trebaju ili pak koje nam se uopće ne sviđaju te ih nećemo nikada nositi.

Slijedeći put kada krenete u šoping nemojte ići za vrijeme PMS-a jer ćete potrošiti više nego što ste planirali, a kupovina neće biti kvalitetna

3. Oštriji osjećaj njuha
Tijekom ovulacije, ženska osjetila postaju izraženija. U tom razdoblju menstrualnog ciklusa žene imaj najizraženiji njuh te mogu nanjušiti, a time i reagirati na mirise koje prije nisu osjećale.

Osim ugodnih i neugodnih mirisa iz okoline, ono što žene mogu osjetiti tijekom ovulacije je i miris muškog tijela izazvan androsteronom - muškim hormonom na čiju prisutnost žene itekako reagiraju. Pojačani osjet ženama dozvoljava da 'nanjuše' muškarca koji ih privlači.

4. Nošenje privlačnije odjeće
Tijekom ovulacije žene su sklonije dotjerivanju, ali i nošenju otvorenije, naglašenije, ženstvenije i izazovnije odjeće.

U tom razdoblju žensko samopouzdanje je najviše pa nije niti čudno da će većina žena upravo u ovom djelu ciklusa rado izaći s prijateljicama, primjećivati muškarce oko sebe, a ako su slobodne, rado će krenuti u potragu za 'onim pravim'. Isto tako, u ovom razdoblju želja za seksom je na najvišem nivou.

5. Fatalna privlačnost
Nemojte se čuditi ako vas muškarci više oblijeću dok ovulirate i ako ih vi u tom periodu doživljavate šarmantnijima i zabavnijima nego inače.

Majka priroda pobrinula se da su žene muškarcima u razdoblju najjače plodnosti privlačnije i obrnuto, a sve kako bi postojala veća vjerojatnost za stvaranjem potomstva.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju