Mezoterapija je već godinama u kozmetičkim salonima poznata kao tretman koji revitalizira kožu lica i tijela. Postoji više metoda mezoterapije, a najčešća obuhvaća ultrazvučne i radio valove te mikroiglice kojima se aktivni sastojci “guraju“ u dublje slojeve kože.

Od aparata mikroiglicama najučinkovitiji se pokazao dermapen. Osmišljen je tako da u jednokratnom nastavku ima najmanje 12 nehrđajućih iglica, koje vibriraju i poput šivaće igle prolaze kroz kožu na kontroliranu dubinu od 0,25 do 2,50 mm. Kako su iglice podesive i sami ubodi su pod 90 stupnjeva jedino se dermapenom može tretirati područje oko očiju, usana i nosa.

Na ovaj način mogu se tretirati svi tipovi kože bez bojazni od nastanka stalnog oštećenja epiderme i derme. Ono što je ključno je da ne nastaju hematomi, modrice i hipepigmentacije, što dermapenu daje prednost pred drugim apratima s mikroiglicama.

Tijekom tretmana dolazi do površinskog oštećenja mehaničkim putem kojim potičemo kožu da se sama obnovi stvaranjem novih stanica. Uz to nanosimo na površinu kože mezoterapijske koktele koji svojim aktivnim sastojcima dodatno hrane. To mogu biti aktivni sastojci poput prirodnih ekstrakata (preslica, artičoka), vitaminski kompleksi (B,C,A,E) ili aminokiseline (hijaluronska, kofein, L-karnitin).

POMLAĐIVANJE KOŽE LICA I TIJELA

Koktel s visokom koncentracijom vitamina C posvjetljuje ten i hiperpigmentaciju, ublažava površinske kapilare, zateže i radi blagi lifting lica, regulira sebum i samim time smanjuje upalne procese kod svih dobnih skupina. Ne radi se kod akutnih upala kao što su npr. akne, ali su idealni za kožu oštećenu ožiljcima od akni.

Crvenilo, perutanje, suhoća i zatezanje kože koje mogu potrajati i do 5 dana tipične su promjene nakon mezoterapije dermapenom.

Terapeut prema tipu i stanju kože određuje tretman. Pritom je važno da u detalje objasni klijentu promjene koje slijede nakon tretmana i kakve rezultate može očekivati. Kao kod svih tretmana kože bilo lica ili tijela rezultati su individualni - kod deblje kože, pogotovo kod muškaraca ili osoba mlađe dobne skupine rezultati su prije vidljivi nego kod osoba s tanjom kožom.

Tretman lica se odlično upotpunjuje pilinzima ili mikrodermoabrazijom kako bi se uklonile mrtve stanice. Zatim je poželjno nanijeti anestetik te dezinficirati kožu. Mezoterapija dermapenom nije ugodna. Tijekom tretmana dolazi do točkastog krvarenja, stvara se osjećaj topline, zatezanja i iritacije. Zato je odmah nakon dermapena idealno staviti peel-off gumaste maske koje hlade, zatvaraju otvorene kanale, smiruju i hidratiziraju kožu.

KAKO SE ZAŠTITITI NAKON TRETMANA?

Crvenilo, perutanje, suhoća i zatezanje kože koje mogu potrajati i do 5 dana tipične su promjene nakon tretmana. Potrebna je kvalitetna kućna njega hranjivim i hidratantnim kremama s obaveznom zaštitom od sunca.

Između dva tretmana dermapenom u periodu od tri tjedna može se dolaziti na većinu kozmetičkih tretmana. Vrste dopuštenih tretmana određuje terapeut, no najidealnija je masaža lica te maska koja prati program tretmana. Nikako se ne preporučuje izlagati suncu, ići u saunu, bazen ili solarij, koristiti abrazivna sredstva ili lijekove, sprejeve za samotamnjenje i slično, kako ne bi došlo do dodatnih iritacija.

Iako zvuči kao naporan i neugodan proces, u praksi je jednostavan te u većini slučajeva klijentica obično na dan samog tretmana osjeća zatezanje i vidi crvenilo, te već idući dan nastavlja s uobičajenom njegom.
Svježa i zategnutija koža vidljiva je već nakon prvog tretmana, no proces regeneracije traje neko vrijeme. Za najbolji rezultat najbolje je odraditi nekoliko tretmana u dužem vremenskom periodu. Nakon određenog broja tretmana nestaju manje nepravilnosti, hiperpigmentacija te su bore vidljivo pliće.

Mezoterapija se ne radi samo kod nepravilnosti kože, ili kod određene dobi, mezoterapijom se usporavaju znakovi starenja, hrani i održava njegovan i zdrav izgled, ona je jednostavno kraljica tretmana u kozmetičkom salonu.

Više informacija o mezoterapiji dermapenom saznajte na internetskim stranicama Medicinsko-kozmetičkog salona Salonček.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju