Mila nam je otkila kojim trikovima postiže zdravu i njegovanu kožu te kojim vježbama uspijeva održati zavidnu liniju.

Glumica i pjevačica koja uvijek izgleda bezprijekorno svoju liniju održava redovitim treninzima i zdravom prehranom. Priznaje da joj nije uvijek lako natjerati se na vojničke treninge, no kako bi se osjećala dobro ipak je ustrajana. Naravno vitka linija samo je dodatni plus. U čemu nalazi motivaciju te koje nam je sve tajne dobrog izgleda Mila otkrila, pročitajte u nastavku.

Kako održavate njegovanu kožu?

Tijekom cijele godine na kožu nanosim zaštitni faktor. Nikad, ali baš nikad ne odlazim na spavanje sa šminkom na licu, a koristim sve što dopušta suvremena kozmetologija. Ne pušim, pijem vrlo malo, čuvam se od sunca i spavam.

Koristite li proizvode za njegu tijela koja pomažu da koža izgleda čvršće?

Na moju sreću, nemam problema s tim jer puno vježbam i imam odlične gene. Ni moja baka, ni mama, pa ni ja nemamo celulit. Tenisice su najbolje ulaganje za zategnutu kožu 

Kao zagovarateljicu zdravog života i vježbanja, što vas motivira da učestalo vježbate?

Ja ustvari nikad nisam u sebi „pristala“ na vježbanje, meni je to muka i zaista se moram iz dana u dan natjeravati na vježbanje. Ali ono što me motivira je činjenica da želim sebi dati najbolju verziju sebe, istražiti svoj duh i tijelo do kraja, ma koliko teško to bilo. S druge strane, imam i posao koji od mene zahtijeva izvrsnost, tako da moram zasukati rukave.

Preferirate li grupne ili individualne treninge?

Već 12 godina imam osobne trenere, upravo iz razloga jer mislim da je najučinkovitija vježba ona jedan na jedan. Ono što radim sama je trčanje, bilo vani ili na traci. Moji treneri svi zagovaraju rad s težinom vlastitog tijela, a vježbe su uglavnom vojničke, bazne. Najteže su mi svakako vježbe koje uključuju ruke, a najdraže mi je trčanje. Također, najteže mi je uopće natjerati se da dođem na vježbanje, moji treneri znaju da me moraju kontrolirati i podsjećati, ali kad dođem – odradim svoj program. Dvaput tjedno vježbam s trenerom, jednom tjedno trčim, a 12 godina nisam prestala vježbati, a počela sam trčati u 35.-oj godini!! Mislim da je ključno postići balans s prehranom, strašno je važno što se jede.

Pazite li što jedete? Imate li slatki grijeh?

Jako pazim što jedem zbog zdravlja i godina, a jako mi je važno podrijetlo namirnica koje unosim u organizam. Grijeh mi je sve što je slatko! Jedem sve, ali u malim količinama, imam tu vrstu discipline u sebi.

Kako izgleda vaš dnevni jelovnik?

Prije svega, prvo što unosim u organizam ujutro je uvijek i bez iznimke čaša vode natašte. Potom npr.banana pečena na maslacu s cimetom i biljni čaj (biljke koje rastu u našim podnebljima – kopriva, stolisnik, kamilica). Ručak su proteini, recimo divlja orada pečena u foliji s krumpirima ili povrćem, a ako imam predstavu, imam međuobrok oko 16 sati, koji obično uključuje kefir, jedini mliječni proizvod koji konzumiram. Inače za večeru volim pojesti neku juhu, varivo, jaja pečena na masti i kruh od pira koji sama radim.

Cjelokupnu CIEN ponudu pogledajte ovdje!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju