Glumica Petra Kraljev već je navikla da je ljudi na cesti oslovljavaju s Milica, imenom njezina lika iz hit-serije "Kumovi", koja se prikazuje na Novoj TV. Nije joj čudno ni kada ne znaju njezino pravo ime, ali znaju sve o zaposlenici općine Milici Crljen iz Zaglava. I njezina baka iz Splita obraća joj se s ''Milice'', čak i komunicira s unukom kao da je lik iz serije, pa je i pita što će biti s drugim likovima.

Galerija Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' Nove TV glumi zaposlenicu općine Milicu Crljen Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi Milicu Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi zaposlenicu općine Milicu Crljen +11 Petra Kraljev i Momčilo Otašević na Story Hall of Fame 2022. godine

Uskrsne blagdane Petra Kraljev provela je u rodnom Splitu, gdje, kako kaže, vlada potpuna zaluđenost serijom "Kumovi". Ne prođe nijedan dan, odlazak u dućan, na plac ili bilo gdje drugdje da je netko ne prepozna, a sve zahvaljujući popularnosti "Kumova" i naklonosti publike.

Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi zaposlenicu općine Milicu Crljen Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi zaposlenicu općine Milicu Crljen (Foto: PR Nova TV)

Velik je to kompliment i mojim kolegama i meni, a samim time i produkciji Nove TV. Više puta sam znala reći da bih voljela da se 'Kumovi' snimaju kao što se snimala serija 'Prijatelji', uz živu publiku, tako da publika može direktno sudjelovati u svemu, osjetiti dobru atmosferu i čuti tu ogromnu količinu smijeha sa seta. Da može osjetiti taj balon dobre energije koji se stvori na setu.

Sretnica sam što sam dio i tog projekta i općine, u kojoj imam najviše scena, i što radim s tako dobrim kolegama. Moram istaknuti Stojana Matavulja, od kojega jako puno učim i koji mi vrlo često daje jako dobre savjete i veliki mi je mentor. Tu je i Mijo Kevo, dobri duh serije i izvrstan zabavljač, od kojeg možete puno naučiti, ispričala nam je Petra Kraljev, koja je u "Kumovima" utjelovila zaposlenicu općine Milicu Crljen, a glumica priznaje kako Milica čuči negdje u njoj.

Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi Milicu Petra Kraljev u seriji 'Kumovi' glumi Milicu (Foto: Biljana Blivajs/Cropix)

Što imam zajedničko s Milicom? Mislim da je, kao i svaki lik koji sam dosad igrala, Milica negdje dio mene, možda taj već dosta puta istaknuti temperament. Naravno da to ima veze s mjestom odakle sam i s mentalitetom jer 'Kumovi' i jesu serija o jednom zaglavačkom mentalitetu, dodaje. Milica je zakopana u općinskom uredu i prilično je nezadovoljna, no to nikako ne opisuje Petru Kraljev, koju upravo dolazak proljeća i ljeta puni jako dobrim raspoloženjem i energijom. Glumica se tada i odijeva drugačije te nosi boje jer želi svoje raspoloženje istaknuti da se vidi na van.

Petra Kraljev Petra Kraljev (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Odijevam se prema raspoloženju, ali i prema godišnjem dobu jer zimi nosim tamnije, a ljeti življe boje. Tada me stvarno možete vidjeti u cijeloj paleti boja, a volim i boho stil. Od materijala preferiram pamuk i lan, imam dvadesetak bijelih i bež lanenih košulja, a poliester izbjegavam, znam od njega dobiti i osip. Što se tiče uzoraka, neću nikada odjenuti uzorak koji me proširuje i koji ne ističe dobro figuru, govori Petra, koja puno više od pomodnih komada voli stvari s vintage štihom, pa joj je jedan od najdražih odjevnih predmeta u ormaru sako kupljen prije dvadesetak godina u second hand trgovini.

Sako sam platila 20-30 kuna i dandanas ga nosim. Štedim ga malo jer mi je stvarno u srcu, ali znam ga vrlo često odjenuti, otkriva. Odlasci u šoping za nju su antistres terapija, ne ide prečesto, ali kada ode, onda zna provesti cijeli dan u šoping-centru. Petrina su najveća slabost, kada su odijevanje i moda u pitanju, cipele. U svojoj garderobi ima pozamašnu kolekciju s gotovo tristo pari cipela.

Petra Kraljev 'Mislim da se industrija obuće obogatila na meni, imam oko 300 pari cipela' (Foto: Duje Klaric/Cropix)

Cipele su jedini predmet za koji nema nikakvu grižnju savjesti što ih je kupila jer ih sve jednako voli i sve su joj jednako drage.

Mislim da se industrija obuće obogatila na meni, smije se Petra pa nastavlja:

Znate kako to ide, imate tih tristo pari, ali baš mi te jedne nedostaju za tu odjevnu kombinaciju koju sam zamislila. Ove mi imaju premalu potpeticu, ove previsoku, ove su previše otvorene i onda opet moram kupiti još jedne. Znam da nisam stonoga i da ih ne mogu istovremeno sve staviti na sebe, ali volim ih, ako ništa, gledati u ormaru.

U "kraljevskoj" kolekciji Petre Kraljev svega je pet-šest pari tenisica jer je puno više đir štikli nego tenisica, koje nosi za trening i eventualno kavu u kvartu.

Ali i na kavu ću prije obući nekakve čizmice nego tenisice, dodaje. Uz cipele, velika strast joj je i prstenje, koje često kupuje, ali, kako kaže, iz te hrpe najčešće na sebe stavi isto. Ljeti puno više nosi nakit, tada nosi i naušnice, narukvice, prstenje...

To godišnje doba kao da sve dozvoljava, ljeti nemam nikakvih limita i granica što se nakita tiče. A što se torbi tiče, imam ih i nekoliko koje imaju svoju vrijednost, neke i sentimentalnu. To su vintage torbe koje i najčešće nosim, one su više casual, ne za evente i svečanija događanja, otkriva Petra Kraljev, koja je posebno zablistala na svečanom događanju Story Hall of Fame u lipnju prošle godine.

Petra Kraljev i Momčilo Otašević Petra Kraljev i Momčilo Otašević na Story Hall of Fame 2022. godine (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Izgledala je zanosno u svjetlucavoj poluprozirnoj haljini otvorenih leđa i s visokim rasporom brenda Lilith by Katarina Baban. Kada je prvi put odjenula tu "golu" haljinu, priznaje da nije bio baš najbolji osjećaj. Osjećala se nesigurno i golo, no Katarina je odmah smislila kako da haljinu prilagodi da se Petra u njoj osjeća dobro, a da se ne naruši sam model i kroj. Sakrila je strateške dijelove, a haljina je ostala jednako seksi.

Katarina je bila prilično uporna u tome da odjenem tu haljinu. Ja sam htjela ići na neku klasičniju, no ona je rekla: 'Ne, ova haljina je za tebe i jedina koja je u ovom trenutku može isfurati si ti.' Drago mi je da sam je poslušala i da me uspjela nagovoriti da je odjenem. S tom haljinom podigli smo ljestvicu, vidjet ćemo što će ove godine smisliti, ispričala nam je Petra, koja haljine Katarine Baban i inače najviše nosi.

'Kompliment mi je kada me uspoređuju s Alicijom Vikander, ona mi je iznimno lijepa i draga glumica' 'Kompliment mi je kada me uspoređuju s Alicijom Vikander, ona mi je iznimno lijepa i draga glumica' (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Profimedia)

Kod haljina brenda Lilith volim to što imaju jednu romantičnu notu, a s druge strane i klasičnost i, što je najljepše, svaki model ističe žensku figuru, odnosno pokrije ono što treba pokriti, a istakne ono što se treba istaknuti. Barem takve haljina ja biram, dodaje šarmantna Splićanka rođena 13. listopada 1988. godine. Horoskopska je vaga, koje se opisuje kao velike estete profinjenog ukusa i stila.

Zvijezda serije "Kumovi": "Nakit rijetko nosim, ali jedan poseban zlatni prsten već dugo ne skidam" Modni stil glumice Mirne Mihelčić, zvijezde serije 'Kumovi' Nove TV Modni stil glumice Mirne Mihelčić, zvijezde serije 'Kumovi' Nove TV - 3 Modni stil glumice Mirne Mihelčić, zvijezde serije 'Kumovi' Nove TV - 4 +5 Modni stil glumice Mirne Mihelčić, zvijezde serije 'Kumovi' Nove TV - 6

Ne znam ima li to veze s horoskopom, ali mogla bih sebe opisati kao estetu. Volim se lijepo odjenuti, dotjerati i u svemu tome dobro osjećati. Kako i s odijevanjem, tako volim i dobro vino, dobru hranu, bitno mi je ako idem u neki restoran, da taj restoran nije običan restoran, nego da ima ono nešto.

Nije da to forsiram niti želim da mi se posebno ugađa, to je jednostavno dio mene. Što se tiče profinjenosti, nezahvalno je da sama o sebi govorim na taj način. Trudim se da ne bude nikad ništa pretjerano, nego da sve bude decentno. Koji put, sigurna sam, i pogriješim, ali i pogodim, tako da neka drugi prosude, kaže lijepa glumica, koju su znali uspoređivati s Rachel McAdams i Alicijom Vikander.

S Rachel McAdams ne vidim nikakvu sličnost, no usporedbu s Alicijom Vikander shvaćam kao kompliment. Ona mi je iznimno lijepa i iznimno draga glumica, otkriva sa smiješkom.

Petra Kraljev na humanitarnoj reviji Pink Day 2017. godine Petra Kraljev na humanitarnoj reviji Pink Day 2017. godine (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju