Priča Misty Mitchell iz Teksasa uistinu nadahnjuje sve one koji žele izgubiti polovicu svoje tjelesne mase te početi živjeti zdravijim životom

Kada joj je dijagnosticirana hernija diska u donjem dijelu leđa, Mitsty Mitchell iz Teksasa počeo se rušiti cijeli svijet.

Zbog operacije je morala dati otkaz na poslu, dok je tijekom oporavka počela klonuti duhom. Iako joj je situacija s leđima bila sve bolja, počela je drastično dobivati na težini.


Većinu vremena provela je ležeći, jedući nezdravu hranu i ispijajući alkoholna pića poput votke. "Najgorih dana znala sam popiti čak pola litre votke, što je bilo dodatnih 1000 praznih kalorija povrh moje loše prehrane," priznaje Misty.


Kada se u siječnju 2015. stala na vagu, brojka ju je šokirala. Imala je 134 kilograma kao i problem s alkoholom.

Odlučila je prestati piti, a hamburger i pržene krumpiriće zamijeniti ribom i povrćem. Umjesto ležanja pred televizorom, odabrala je teretanu, vježbanje te dizanje utega. Polako, ali sigurno u 18 mjeseci izgubila je 62 kilograma, što je bilo gotovo polovica njezine težine.

 

"Nije mi se svidjelo u kojem smjeru ide moj život, bilo mi je dosta što sam toliko nesretna, i odlučila sam sve promijeniti."

Gubitak kilograma povratio joj je volju za život, podario pozitivniji pogled na svijet, ali i u njoj probudio želju da svojim iskustvom pomogne drugim ljudima. Misty je pokrenula tvrtku Mind Your Macros koja osobama s viškom kilograma pomaže korigirati način prehrane.


Njezin uspjeh uglavnom se temelji na počelima prehrane s visokim udjelom bjelančevina i dobrih masti, te niskom razinom ugljikohidrata koja se može usporediti s Atkinsonovom dijetom.

Ugljikohidrati nisu zabranjeni, ali su ograničeni na dobre izvore ove energije poput zelenog lisnatog povrća, niskokaloričnog povrća, orašastih plodova i mliječnih proizvoda. S druge strane sugerira se potpuno izbjegavanje bijelog kruha, tjestenine, riže i drugih porizvoda od brašna.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju